Select Page

Škola u Vinjanima, nakon prošlogodišnjih i ovogodišnjih radova, dobiva potpuno novi izgled

Škola u Vinjanima, nakon prošlogodišnjih i ovogodišnjih radova, dobiva potpuno novi izgled

Nakon što je prošle godine na područnoj Osnovnoj školi Ivana Mažuranića u Vinjanima uređena termo fasada, promijenjen krov i limarija, kao i dio otvora, ove godine intenzivno se radi na potpunoj obnovi unutrašnjosti škole.

Izmjena instalacija, rekonstrukcija sustava grijanja, uređenje zidova, postavljanje novih podova i vrata, te nabavu novog namještaja planirano je završiti do početka nastavne godine.

Danas su izvođenje radova obišli predstavnici Vlade Županije Zapadnohercegovačke i općine Posušje zajedno s predsjednikom Mjesne zajednice Vinjani Matom Lončarom i Zoranom Lončarom vlasnikom tvrtke ZOLO d.o.o. Posušje koja izvodi radove.

Uz predsjednika Vlade ŽZH Predraga Čovića i načelnika općine Posušje Antu Begića pristigli su i dopredsjednica Vlade ŽZH i ministrica financija Blagica Leko, ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Danijela Perić, ministar gospodarstva Dario Sesar, ministar prostornog uređenja, graditeljstva i zaštite okoliša Zvonimir Širić, izaslanik u Domu naroda Parlamenta FBiH Ivica Pavković, zastupnik u Skupštini ŽZH Damir Jurišić, predsjednik Općinskog vijeća općine Posušje Ivan Lončar i ravnatelj Osnovne škole Ivana Mažuranića u Posušju Stipe Bešlić.

Sredstva za realizaciju ove druge faze projekta osigurana su iz proračuna Županije Zapadnohercegovačke i općine Posušje.

Nakon obilaska radova i cjelokupnog školskog dvorišta okupljeni su posjetili župnika župe svetog Josipa don Neđu Krešića koji ih je pobliže upoznao s radom i aktivnostima u ovoj župnoj zajednici.

OGLASI

Loading