Select Page

Posuški vatrogasci obilježili svoj dan

Posuški vatrogasci obilježili svoj dan

Blagdan sv. Florijana, ujedno zaštitnika vatrogasaca, prigodno je proslavljen i u Profesionalnoj vatrogasnoj postrojbi Posušje.

Uz nazočnost kolega iz Uprave civilne zaštite ŽZH, HGSS-a stanice Posušje i Općine Posušje, obilježavanje je započelo postrojavanjem pripadnika vatrogasne postrojbe. Potom su predstavili priručnu opremu, mehanizaciju i vozila za gašenje požara, ali i spašavanje ljudi u nevoljama.

FB_IMG_1525444657639

Vezano uz vozila, treba reći kako je ova vatrogasna postrojba bogatija za još jedno namjensko vozilo kojeg je nabavila Općina Posušje, a koje je simboličnim uručenjem ključeva, na korištenje vatrogascima predao načelnik Branko Bago.

FB_IMG_1525444669030

Tom prigodom je, uz čestitke povodom njihovog dana, pohvalio njihov dosadašnji rad i spremnost na brze reakcije kada je u pitanju spašavanje života i imovine.

FB_IMG_1525444646787

Najavljeno je kako će se u sljedećem periodu nastaviti raditi na preventivnim mjerama. Tako je u planu postavljanje nadzornih kamera na vrh Radovnja, uz uvezivanje slike u sustav županijske Uprave civilne zaštite. Time će se poboljšati sustav uočavanja i dojavljivanja eventualnih požara, a samim time i vrijeme pravodobne reakcije.

Opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading