Select Page

POSUŠKO LITO: Brojni posjetitelji na „Disney koncert pod maskama“ Glazbene škole Posušje

POSUŠKO LITO: Brojni posjetitelji na „Disney koncert pod maskama“ Glazbene škole Posušje

„Disney koncert pod maskama“ u organizaciji Glazbene škole Posušje održan je u srijedu večer na Trgu hrvatskih branitelja u sklopu Posuškog lita. U bajkovitoj atmosferi Disneyevih glazbenih uspješnica koje su izveli učenici glazbene škole u Posušju i druga djeca su sudjelovala odjevena u omiljenog Disneyevog lika.

Cijeli koncert bio je ideja profesorice flaute Glazbene škole Posušje Marijane Bomoštar. „Već na prvoj sjednici nastavnika u našoj školi prošle godine u devetom mjesecu je došlo do ideje da se pravi jedan popularni koncert. Prošle godine smo imali koncert popularne glazbe, ali glazbe po izboru. No, ove godine smo imali temu. Moja želja je još od malih nogu bila imati jedan koncert i to baš Disney. Ravnatelj i kolege su podržali ideju i tako je došlo do ovoga večeras. Bilo je odlično. Sviđa mi se što je bilo jako puno djece na Trgu. Tako smo mogli pokazati djeci da se u glazbenoj školi ne sviraju samo ozbiljne stvari, već da je glazbena škola nešto puno više od toga“, kazala nam je Marijana Bomoštar, profesorica flaute.

Na repertoaru koncerta je bila glazba po izboru učenika, neki su sami odabrali, a neki uz pomoć svojih nastavnika. Tako smo mogli čuti glazbe iz animiranih filmova o maloj sireni, Pepeljugi, Snježnom kraljevstvu, Mikiju Mausu, Aladinu, Pocahontas, zatim glazbu iz filmova Knjiga o džungli, 101 dalmatinac…

„Mi glazbu djeci pokušavamo stalno približiti i učiniti zabavnom bez obzira o kakvom se žanru radi. Mi smo i prošle godine imali koncert popularne glazbe, bilo je tu filmske glazbe i glazbe hrvatskih autora. Ove godine bio nam je tema Walt Disney, odnosno glazba iz njegovih popularnih filmova. Inače, nama ovaj koncert služi kao rasterećenje. Djeca s ovim prelijepim koncertom mogu ići na zasluženi odmor, kao i njihovi nastavnici koji su vrijedno radili. Večeras smo svi bili oduševljeni. Obično pratim pripreme za koncerte i pratio sam i ove, ali ipak je večeras bilo i puno pozitivnih iznenađenja za mene, tako da sam zaista uživao“ , kazao nem je ravnatelj Glazbene škole Posušje prof. Ljubo Begić.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading