Select Page

POSUŠKO LITO: Frama Posušje dolazi u kinodvoranu s predstavom „Križ je moj život“

POSUŠKO LITO: Frama Posušje dolazi u kinodvoranu s predstavom „Križ je moj život“

Predstava Frame Posušje pod nazivom „Križ je moj život“ koja je premjerno pod nazivom “Ja sam uskrsnuo!” izvedena na Festivalu religiozne drame u župi Posušje u trećem mjesecu ove godine, ponovo dolazi pred posušku publiku u sklopu Posuškog lita.

U četvrtak 3. kolovoza s početkom u 19 sati članovi dramske sekcije Frame Posušje svoju predstavu će izvesti u kinodvorani Posušje.

Predstava prati priču dvije obitelji. Jedna živi život bez oca koji je poginuo u Domovinskom ratu, a druga ima oca, ali mu je život odnio alkohol kao posljedica ratnih strahota, pa je svojoj obitelji donio strah, viku i razbijanje. No, obje obitelji imaju sretan kraj: prva se ponovo zbližava i njeguje ponos na oca koji je dao život za obitelji i svoju zemlju, a druga ponovo dobiva oca koji se oporavlja od ovisnosti. Obje obitelji svoj mir nalaze u Kristu. Scenarij predstave radio je fra Ante Marić, ali je za potrebe ovog izvođenja tekst malo prilagođen. Predstava donosi realnost o problemima koje muče naše obitelji i koji su sastavni dio križa mnogih obitelji.

Pratili smo naše framaše i na premjernoj izvedbi i tada su nas oduševili uvjerljivom glumom, temom predstave, porukom predstave, postavljenom scenom i uigranošću glumaca amatera…

Predstava je to koju su naši framaši osim u Posušju izveli i na Kočerinu te u Zagrebu…

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading