Select Page

POSUŠKO LITO: Gof turnir “Hercegovina open”

POSUŠKO LITO: Gof turnir “Hercegovina open”

U petak 4.08.2017. godine na golf igralištu Topala u Posušju u 16 sati će startati tradicionalni turnir Hercegovina Open.
Prvi iz serije ljetnih turnira u Posušju okupit će oko 40 tak golfera iz Posušja, Zagreba, Kranjske Gore, Splita, Sarajeva itd.

Kada pogledamo prošlogodišnji turnir na kojem je učestvovalo 11 golfera, članovi GK Posušje nisu odustali od organizacije ovog turnira već su vrijedno radili na popularizaciji golf destinacije i rezultati rada su odmah vidljivi.

Na turniru će kao gost nastupiti i Urban Legat član BH PGA i učitelj mnogih golfera na ovom turniru, što daje posebnu motivaciju mnogim učesnicima.

Na Hercegovina Openu će igrati i splićanin Mladen Mušura koji je osvojio mnoge turnire na igralištu Topala a osvojio je i Sarajevski ProAm turnir u 2016. godini.

Nastupit će pored ostalih domaćih igrača i rekorder Topale Zoran Palameta kao i pobjednik BH Mastersa Tiho Parlov.

Nažalost, organizator nije primio prijavu prošlogodišnjeg pobjednika Nevenka Ćuka, ali ima još vremena i iskreno se nadamo da će prošlogodišnji pobjednik nastupiti na ovom turniru.

Dobra igra svim učesnicima Hercegovina Opena, a da će članovi GK Posušje na čelu sa predsjednikom kluba Veljkom Lončarom biti dobri domaćini u to smo više nego uvjereni.

OGLASI

Loading