Select Page

Kanaderi iz Hrvatske u rekordnom roku ugasili požar kod Ljubuškog

Kanaderi iz Hrvatske u rekordnom roku ugasili požar kod Ljubuškog

Vrlo brzo nakon zamolbe vlasti ŽZH-a Vlada Republike Hrvatske odobrila je uporabu dva hrvatska kanadera koja su stigla u Ljubuški te u rekordnom roku ugasiti požar koji je prijetio kućama u predjelu Mostarskih vrata.

-Požar je ugašen zahvaljujući brzoj intervenciji hrvatskih kanadera koji su počeli gasiti požar nešto prije 18 sati da bi oba napravila po deset izlijevanja vode na požarište što je bilo dovoljno da se požar zaustavi i ugasi.

Uvjeti za letove su bili dobri i sve je odrađeno odlično. Hvala našem ministru Toniju Kraljeviću (Vlada ŽZH) koji je kordinirao akciju oko dozvola za djelovanje kanadera. Napose hvala vatrogascima naše županije koji su se borili da požar ne zapali naselje i nanese veliku štetu- rakao je u izjavi za ABCportal ravnatelj Uprave Civilne zaštite Županije Zapadnohercegovačke Drago Martinović.

Požar na ovom području aktivan je od srijede, a kako je potvrđeno, na terenu je bilo 30 vatrogasaca iz Ljubuškog, Širokog Brijega, Posušja i Gruda, a u pomoć su im priskočili i mještani.

abcportal.info

OGLASI

Loading