Select Page

POSUŠKO LITO: Održan koncert klasične glazbe

POSUŠKO LITO: Održan koncert klasične glazbe

Sinoć su na platou ispred posuške kino dvorane, za ljubitelje klasične glazbe koncert održale gošće iz Sarajeva, vrsne glazbenice Mirna Mlikota Dizdarević i Dina Fejzić.

Na flauti i glasoviru izvodili su djela iz doba kasnog romantizma francuske skladateljice Mel Bonis, potom sunarodnjaka violoniste te također skladatelja Benjamina Godarda, Cécile Chaminade kao i domaćeg autora Milana Prebande u čijim se interpretacijama mogao čuti i utjecaj tradicionalne glazbe s područja BiH.

Svakog od četiri autora, koji su se našli na večerašnjem repertoaru, gđa Mlikota Dizdarević je kroz kratke glazbene biografije približila publici koja je večerašnji nastup nagradila dugim pljeskom.

Inače, Mirna Mlikota-Dizdarević je viša asistentica na Muzičkoj akademiji u Sarajevu na Odsjeku za drvene puhačke instrumente i harmoniku, smjer flauta, dok je Dina Fejzić u istoj obrazovnoj instituciji angažirana na mjestu je vanrednog profesora za predmet klavir. Sudjelovale su na brojnim domaćim i međunarodnim glazbenim događajima, gdje su osvajale mnogobrojne nagrade i priznanja.

Ovu zaista lijepu glazbenu večer u sklopu Posuškog lita priredila je posuška podružnica Napretka.

OGLASI

Loading