Select Page

POSUŠKO LITO: Par Tomić-Picukarić iz Imotskog pobjednici 2. Memorijalnog turnira „Jerko-Jerry Kovač”

POSUŠKO LITO: Par Tomić-Picukarić iz Imotskog pobjednici 2. Memorijalnog turnira „Jerko-Jerry Kovač”

U Parku prirode Blidinje, u restoranu „Staza“ održan je dvodnevni 2. Memorijalni turnir u bridžu „Jerko -Jerry Kovač“ koji se održavao u sklopu „Posuškog lita“ 2017.

Turnir je organizirao Bridž klub Herc iz Posušja, a sudjelovali su bridž klubovi iz cijele Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Slaven Penava član BK „Herc“ iz Posušja je kazao kako je ukupno 48 igrača sudjelovalo na turniru zbog čega su iznimno zadovoljni.

Prvo mjesto osvojili su Kreš Tomić i Tvrtko Picukarić iz Imotskog, drugo mjesto pripalo je domaćem paru Leo Polić i Zoran Bakula, dok su na trećem mjestu završili Maja Mrša i Ana Čeović iz Dibrovnika. Nagrade su dodijeljene i najboljem ženskom paru Renati Petrović-Bilušić i Ireni Rukavina iz Zagreba, najbolji strani par su Ljubo Žuljević i Boro Mikulić iz Splita,a najbolji mix par turnira su Dragana Ognjenović i Siniša Vuleta iz Sarajeva.

Sudionici su imali samo riječi hvale kako na samu organizaciju turnira tako i na predivan krajolik našega parka prirode Blidinje. Posebno oduševljene je bilo Masnom lukom i planinarskim domom gdje su bridžeri završili svoj boravak u Posušju.

Podsjetimo, da je turnir posvećen Jerki Kovaču koji je preminuo 1. prosinca 2015. u 103. godini života i pokopan na groblju Ričina. Na svoj 102. rođendan, Jerko Kovač, član Bridž kluba Dubrovnik, zaigravši na timskom Kupu Hrvatske u Dubrovniku, ispisao je povijest upisom u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni igrač bridža na svijetu.

Posušje.net

OGLASI

Loading