Select Page

POSUŠKO LITO: Predstavljene knjige i otvorena izložba skulptura Grge Mikulića

POSUŠKO LITO: Predstavljene knjige i otvorena izložba skulptura Grge Mikulića

Večeras je u posuškoj kinodvorani predstavljena knjiga “Moj svijet”, kao i ranije objavljene knjige, te otvorena izložba skulptura autora Grge Mikulića a sve u sklopu kulturno-zabavne i športske manifestacije “Posuško lito” 2019.

U programu predstavljanja su sudjelovali: Miljenka Koštro, Radica Leko, Ilija Drmić, Srećko Slišković i autor Grgo Mikulić.

Organizator ovog događaja bio je HKD Napredak, podružnica Posušje ispred kojeg je sve nazočne na početku predstavljanja pozdravio predsjednik Ljubo Begić.

Voditeljica programa Miljenka Koštro pročitala je sve ono čime se bavi autor, a u nastavku je govorila o njegovoj knjizi “Priče i legende iz Hercegovine”.

Književnica Radica Leko je dobila zadatak da govori o tri autorove knjige. Rekla je kako je vješt u lijepoj pisanoj riječi, kako se čitanjem njegovog romana čitatelj sam može zapitati o biti života. Motivi u pjesmama su najčešće vezane o ljubavi prema čovjeku i životu, ljubavi, Bogu…

Don Ilija Drmić je govorio o najnovijoj knjizi “Moj svijet”. Rekao je kako pjesnik na vrlo zanimljiv način razmišlja o svome svijetu i duhovnosti. Poznati filozof Sokrat je govorio kako ne vrijedi ništa što ćemo obići sav svijet, jedino kaže čovjek treba ući u dubinu svoje duše i spoznati sam sebe. Dakle, vidite kako se ove pjesnikove misli poklapaju sa Sokratovom filozofijom pa i sa samim Isusom Kristom koji je govorio kako najprije trebamo spoznati sami sebe. Čestitao je autoru sa željom da nastavi sa svojim poslanjem na polju kulture.

Na koncu se Grgo Mikulić zahvalio svima koji su pomogli u organiziranju predstavljanja počevši od općine Posušje, Povjerenstva za Posuško lito, HKD-a Napredak, predstavljčima i nakladniku.

O kiparskom opusu Mikulića govorio je Srećko Slišković, ravnatelj Hrvatskog kulturnog doma u Širokom Brijegu koji je naglasio osobit značaj u njegovom stvaranju na sakralnoj tematici. Spomenio je brojna njegova stvaralačka djela. Grgo stvara u podrumu svoje kuće, kleše tvrdi kamen u još tvrđoj podzidi. Grgin kameni brod je našao pravo odmorište u posuškoj luci i tom rečenicom službeno otvorio postavljenu izložbu.

Posušje.net

OGLASI

Loading