Select Page

POSUŠKO LITO: “Večer hrvatskih autora” posvećena braniteljima

POSUŠKO LITO: “Večer hrvatskih autora” posvećena braniteljima

Svečani koncert „Večer hrvatskih autora“, posvećen Danu svehrvatske državnosti i Danu branitelja općine Posušje, održan je večeras u posuškoj kinodvorani.

Organizatori, HKD Napredak Podružnica Posušje i Glazbena škola Posušje pripremili su 15 skladbi domaćih autora, koje su na glasoviru, gitari, harmonici i kroz zborsku interpretaciju izvodili učenici ove škole u pratnji profesora Ante Bonića i profesorice Kristine Boras, koja je ujedno publiku vodila kroz ovo lijepo glazbeno putovanje.

Tako su se mogla čuti klasična djela Dore Pejačević, Antuna Mihanovića, Alfija Kabilja, Grigora Viteza ali i moderne kompozicije domoljubne tematike poput Moje domovine koju potpisuju Rajko Dujmić i Zrinko Tutić.

Posebnu atmosferu stvorila je zborska izvedba pjesme Lijepa li si koju je u jedan glas pjevala i posuška publika te koja je na kraju koncerta sve izvođače ispratila dugim pljeskom.

Novo glazbeno druženje u sklopu Posuškog lita najavljujemo već sljedeće srijede kada će biti upriličena Večer klavirske glazbe. Svi ste dobrodošli!

OGLASI

Loading