Select Page

FRAMIN 2023.: 750 ministranata iz 19 župa boravilo u Posušju!

FRAMIN 2023.: 750 ministranata iz 19 župa boravilo u Posušju!

U subotu, 27. svibnja 2023. godine, u Posušju je održan susret hercegovačkih ministranata – Framin 2023.

Sudjelovalo je preko 750 ministranata iz 19 naših župa (Humac, Drinovci, Gorica-Sovići, Ružići, Tihaljina, Mostar, Čerin, Čitluk, Gradnići, Međugorje, Široki Brijeg, Posušje, Kočerin, Posuški Gradac, Rakitno, Tomislavgrad, Bukovica, Seonica i Šuica).

Okupljanje je bilo predviđeno u 9:30 sati u župnom dvorištu, gdje su voditelji ministranata izvršili prijave, a nakon toga uslijedila je Sveta misa. Misno slavlje predslavio je fra Džoni Dragić. Poslije euharistijskog slavlja napravljena je zajednička fotografija na stepenicama nove crkve.

Nakon fotografiranja održalo se natjecanje u kvizu znanja u vjeronaučnom centru, a oni koji nisu bili predviđeni za sudjelovanje u kvizu, zaputili su se pod pratnjom policije prema Gradskoj športskoj dvorani, gdje su uz ručak imali priliku čuti svjedočanstva dvojice postulanata Joela Sirovine i Dragana Čabraje. Kviz znanja organizirali su postulanti Hercegovačke franjevačke provincije.

Oko 12 sati izvlačenjem skupina započeo je sportski susret sa sljedećim disciplinama: nogomet, graničar i igre bez granica. U organizaciji sportskog dijela susreta sudjelovalo je preko 90 volontera iz naše Frame.

Pobjednici u natjecateljskom dijelu Framina:

Kviz znanja:

  1. Široki Brijeg
  2. Posušje
  3. Humac

Nogomet:

  1. Široki Brijeg
  2. Drinovci
  3. Humac

Graničar:

  1. Gorica-Sovići
  2. Tomislavgrad
  3. Seonica

Cijeli program završio je oko 16:30 sati kada su podijeljene zahvalnice za sudjelovanje, pehari najboljim sportašima te nagrade najuspješnijima na kvizu znanja. Nakon dodjele, ministranti su se u koloni uputili prema crkvenom parkingu i uputili doma.

Zahvalni smo dragom Bogu što nam je pružio sunčano vrijeme i dan ispunjen dječjom radošću.

Frama Posušje

OGLASI

Loading