Select Page

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji.

Ovim sporazumom dogovorena je daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa.

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe.

Rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. Marin Milković je naglasio kako je SUM veliko Sveučilište te da će uvijek biti na raspolaganju. Istaknuo je kako je internacionalizacija ključna jer stvara prepoznatljivost sveučilišta na europskoj i svjetskoj razini.

sporazum3

Uz rektora Sveučilišta Sjever prof. dr. Milkovića na sastanku je nazočio i prorektor Sveučilišnog centra Varaždin prof. dr. sc. Damir Vusić, a uz rektora dr. Tomića nazočili su prorektori i dekani SUM-a

Potpisnici Ugovora će promovirati akademsku suradnju kroz razmjenu akademskih djelatnika, kroz gostujuće akademske djelatnike te gostujuće istraživače.

Suradnja će se razvijati kroz razmjene studenata, svih publikacija objavljenih od strane oba Sveučilišta. Sporazumom je dogovorena suradnja knjižnica i razmjena knjiga, provođenje zajedničkih istraživačkih projekata i uzajamna razmjena informacija o rezultatima istraživanja.

OGLASI

Loading