Select Page

Potpisan ugovor o međusobnim pravima i obvezama DVD-a Rakitno i CZ Posušje

Potpisan ugovor o međusobnim pravima i obvezama DVD-a Rakitno i CZ Posušje

U svrhu što učinkovitije unutarnje organizacije i definiranja odnosa s Civilnom zaštitom općine Posušje, danas su u općinskoj sali za sastanke načelnik Ante Begić i predsjednik DVD-a Rakitno Ante Mihalj potpisali Ugovor o međusobnim pravima i obvezama.

Kada je riječ o unutarnjem ustrojstvu ovog najmlađeg DVD-a u općini Posušje, ovime se preuzimaju obveze formiranja Službe s imenovanjem voditelja, zamjenika i pripadnika, popunjavanja Službe osposobljenim članovima, utvrđivanja potrebe vezane uz opremu i druga sredstva rada, organizacije adekvatne obuke kao i izrada vlastitih procedura rada. Po pitanju operativnih obveza, obavljat će mjere zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara, od gašenja požara, pružanja tehničke pomoći u nesrećama, do sudjelovanja u otklanjanju posljedica.

Također, Ugovorom su definirane i procedure angažmana ovog DVD-a, koji će biti obuhvaćen nadležnošću općinskog Stožera civilne zaštite. Drugim riječima, od danas su u sustavu zaštite i spašavanja općine Posušje.

Na današnjem sastanku najavljene su i prve obuke koje će podići spremnost članova DVD-a Rakitno. Tako će početkom svibnja u Gorici zajedničku vježbu izvoditi s DVD-om Tihaljina.

Osnivanje DVD-ova, pored Profesionalne vatrogasne postrojbe Posušje, itekako je svrhovito, uzme li se u obzir površina općine Posušje i konfiguracija terena, i u slučaju DVD-a Rakitno blizina Parka Prirode Blidinje. Vatrogasci obavljaju opasan,ali i iznimno plemenit posao. Oni spašavaju našu imovinu, okoliš i živote istovremeno riskirajući vlastiti. Stoga i ovom prilikom upućujemo apel za odgovorno ponašanje prilikom rukovanja s vatrom.

OGLASI

Loading