Select Page

Josip Barišić “skinuo” Wagnera i postao apsolutni rekorder!

Josip Barišić “skinuo” Wagnera i postao apsolutni rekorder!

Josip Barišić već neko vrijeme je rekorder po broju nastupa u Premijer ligi BiH, a nedavno je skinuo još jedan veliki rekord, koji se činio nedostižnim.

Prema istraživanju portala specijaliziranog za statistiku Premijer lige BiH plbih.ba, Barišić je u nedjeljnoj utakmici Posušja i Širokog Brijega odigrao ukupno 459. utakmica u bh. nogometu u tri glavna natjecanja, Premijer ligi BiH, Kupu BiH i europskim natjecanjima, a u BiH je nastupao samo za dvije ekipe, i to upravo ekipe koje su se sastale u prošle nedjelje.

Do utakmice sa Željezničarom usamljen na vrhu bio je još jedan bivši igrač Posušja i Širokog Brijega, Brazilac Wagner Santos Lago sa 458 utakmica u spomenutim natjecanjima. Dakle, Barišić je protiv Željezničara izjednačio rekord, a protiv svog bivšeg kluba se osamio na vrhu ove liste.

Pored ove dvojice, još su samo dva igrača odigrala više od 400 utakmica u Premijer ligi BiH, Kupu BiH i europskim natjecanjima nastupajući isključivo za klubove iz BiH, a u pitanju su Velibor Đurić i Bojan Regoje. Đurić je odigrao ukupno 436 utakmica, dok je Regoje odigrao ukupno 435 utakmica u najvišem rangu domaćeg nogometa, te u Kupu BiH i europskim natjecanjima.

Oslobodenje.ba

OGLASI

Loading