Select Page

Potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke Županije

Potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke Županije

U organizaciji Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke danas je potpisan ugovor o sufinanciranju zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja Zapadnohercegovačke između Federalnog zavoda za zapošljavanje Sarajevo i Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Ugovor su u dvorani Skupštine ŽZH potpisale, u ime Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH ministrica Daniela Perić i u ime Federalnog zavoda za zapošljavanje ravnateljica Helena Lončar.

Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH je prvo ministarstvo koje je pokrenulo i realiziralo projekt koji se tiče sufinanciranja zapošljavanja odgovarajućeg stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama. Cilj ovog projekta je omogućavanje boravka u predškolskim ustanovama za djecu sa poteškoćama u razvoju, a kreiran je prema stvarnim potrebama u lokalnim zajednicama.

Dio stručnog kadra za djecu sa poteškoćama u predškolskim ustanovama sa područja ŽZH sufinancira Federalni zavod za zapošljavanje, a drugi dio osigurava Vlada Županije Zapadnohercegovačke. Trenutni financijski okvir osigurava sredstva za ukupno 18 asistenata.

Ovim ugovorom se utvrđuju međusobna prava i obaveze ugovornih strana na 12 mjeseci, a moguće je kako će se trajanje ovog projekta produžiti na tri godine.

Ministrica Perić je na kratkom sastanku prije potpisivanja ugovora istaknula kako je cilj svakom djetetu omogućiti boravak i razvoj u što kvalitetnijim uvjetima kako bi bili što spremniji za polazak u školu. Sretno djetinjstvo je preduvjet uspješnih pojedinaca, zajednica i uspješnije budućnosti društva.

OGLASI

Loading