Select Page

KARAMATIĆ: Ako SDA ne prihvati hrvatske zahtjeve, obnovit ćemo Herceg Bosnu

KARAMATIĆ: Ako SDA ne prihvati hrvatske zahtjeve, obnovit ćemo Herceg Bosnu

Mario Karamtić, član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora BiH, krovne političke institucije Hrvata u BiH, izjavio je kako će BiH ostati bez Vijeća ministara, a Federacija BiH bez Vlade ukoliko SDA ne prihvati hrvatski prijedlog o izmjenama Izbornog zakona i zakona o RTV servisu.

Karamatić je poručio i kako će HNS BiH podržati zaključke HDZ-a BiH da se do kraja mjeseca u parlamentarnu proceduru upute prijedlozi za izmjene Izbornog zakona koji će Hrvatima omogućiti da sami biraju svoj člana Predsjedništva BiH, kao i uspostavljanje javnog RTV kanala na hrvatskom jeziku i da u slučaju bošnjačkog odbijanja tih prijedloga slijedi potpuna blokada BiH.

„Neće nama lider SDA, Bakir Izetbegović, određivati što smijemo a što ne smijemo uraditi da bismo osigurali ravnopravan položaj hrvatskog naroda u BiH“, rekao je Karamtić za srpski Euroblic.

Poručio je, također, i da će, ako SDA ne podrži takve zahtjeve, HNS tražiti aktiviranje odrebi Bečke konvencije koja podrazumijeva poništavanje međunarodnih ugovora zbog opstrukcija jedne strane.

To bi značilo, kako je Karamtić rekao, da Washingtonski i Daytonski sporazum više ne vrijede te da Hrvati u BiH imaju pravo na revitalizaciju Herceg Bosne.

HMS

OGLASI

Loading