Select Page

Potrošačima EP HZ HB struja neće poskupjeti

Potrošačima EP HZ HB struja neće poskupjeti

Cijena električne energije za potrošače koji se opskrbljuju iz Elektroprivrede HZ HB neće rasti u idućem razdoblju, piše Večernji list BiH.

Naime, u medijima je objavljeno kako će Regulacijska komisija za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine – FERK danas s početkom u 11 sati održati redovitu sjednicu na kojoj će se, između ostaloga, razmatrati i odlučivati o prijedlogu cijena usluga javnoga opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar i JP Elektroprivreda Bosne i Hercegovine d.d. Sarajevo.

Odluka FERK-a

Nakon objave ove najave određeni broj medija krenuo je sa špekulacijama kako bi nakon ove sjednice moglo doći do poskupljenja električne energije. Međutim, iz Elektroprivrede HZ HB su nam istaknuli kako do toga neće doći te da bi i tijekom iduće godine cijena električne energije, barem kada je u pitanju ovo javno poduzeće, trebala ostati ista.

– Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar je 11. listopada ove godine, sukladno obvezama iz pravilnika o opskrbi kvalificiranih kupaca električnom energijom i postupku promjene opskrbljivača (“Službene novine Federacije BiH” br. 89/14), Regulacijskoj komisiji za energiju u Federaciji Bosne i Hercegovine (FERK-u) podnijela prijedlog cijena usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge za 2018. godinu.

Promjena cijena

Prijedlog cijene usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u 2018. godini jednak je prijedlogu cijene usluge javnog opskrbljivača za pružanje univerzalne usluge u 2017. godini, na koji je Regulacijska komisija za energiju u Federaciji 23. studenoga 2016., dala suglasnost svojom odlukom broj 01-07-1039-02/16. Dakle, u 2018. godini za kupce koji imaju pravo i izabrali su se opskrbljivati u okviru univerzalne usluge kod JP Elektroprivreda HZ HB d.d. Mostar, nema promjene cijena u odnosu na tekuću godinu, kako za kategoriju kućanstava tako i za kategoriju ostale potrošnje – ističe Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija Javnog poduzeća Elektroprivreda HZ HB. FERK će nakon današnje sjednice u svojim prostorijama u Mostaru održati konferenciju za novinare s početkom u 14 sati, najavili su iz te institucije.•

vecernji.ba

OGLASI

Loading