Select Page

Potvrđen dolazak Zlatka Dalića u Posušje na finale Lige Hercegovine

Potvrđen dolazak Zlatka Dalića u Posušje na finale Lige Hercegovine

Iz Športskog saveza općine Posušje, koji uz športsku udrugu Liga Hercegovine organizira završni malonogometni turnir, stigla je potvrda kako na završnicu Lige Hercegovine stiže Zlatko Dalić, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije.✔️ Kako nam je kazao predsjednik Športskog saveza općine Posušje Zvonimir Širić, on će nas svojim dolaskom počastiti tijekom finala Lige ovoga petka 23. kolovoza. Time naš proslavljeni izbornik srebrnih Vatrenih s prošlogodišnjega Svjetskoga prvenstva u Rusiji daje dodatni motiv i ekipama koje se bore u večerašnjem polufinalu, a svakako svojim dolaskom potvrđuje značaj Lige Hercegovine, kao i gradskih, odnosno općinskih malonogometnih turnira mjesnih zajednica.

Tijekom dosadašnjih triju večeri odigravanja utakmica malonogometne Lige Hercegovine tražilo se mjesto više. Prepune tribine igrališta OŠ Ivana Mažuranića u Posušju još su jedna potvrda koliko se u Hercegovini prati i voli sport, osobito u našem “gradu športa”, što se vidjelo već od prvoga dana kada su odigrane revijalna utakmica i utakmica pretkola na samom otvaranju Lige u ponedjeljak, 19. kolovoza. 2019, što predstavlja najveću posjećenost tijekom otvaranja od četrnaest do sada odigranih turnira Lige.

Večeras su na rasporedu polufinalni susreti 15. izdanja Lige Hercegovine. U prvom susretu večeri s početkom u 20 i 30 očekuje nas utakmica između ekipe Posuškoga Graca i vrlo jakog Rodoča 1. I jedna i druga ekipa do sada su osvajale ligu Hercegovine. Rodoč 2014. na turniru održanom u Tomislavgradu, a Gradac 2017. u Širokom Brijegu. Drugi polufinalni par turnira čine ekipa Kočerina, koja slovi za jednog od favorita turnira i ekipa Ružića, koji su po prvi puta osvojili općinski turnir mjesnih zajednica u Grudama. Do polufinala su došli pobijedivši u pretkolu ekipu Brišnika iz Tomislavgrada, a potom sinoć ekipu Krehina Graca iz Čitluka. Dodajmo kako je Kočerin sinoć u četvrtfinalnom susretu bio bolji od predstavnika Ljubuškog, ekipe Teskere.

Liga se održava u organizaciji športske udruge Liga Hercegovine i Športskog saveza općine Posušje, kao domaćina. Liga je startala 2005. godine, a titulu prvog pobjednika ponijela je posuška ekipa Broćanca. Prošle 2018. titula pobjednika pripala je ekipi mostarskog Balinovca.

/Radio Posušje/

OGLASI

Loading