Select Page

POVODOM 175. OBLJETNICE OSNUTKA MATICE HRVATSKE: U Galeriji sv. Ante predstavljanje knjiga, godišnjaka i izložba fotografija

POVODOM 175. OBLJETNICE OSNUTKA MATICE HRVATSKE: U Galeriji sv. Ante predstavljanje knjiga, godišnjaka i izložba fotografija

Povodom 175. obljetnice osnutka Matice hrvatske, ogranci Matice hrvatske u Čitluku, Grudama, Posušju i Sarajevu večeras su u Galeriji sv. Ante na Bistriku upriličili predstavljanje knjiga, godišnjaka i otvaranje izložbe fotografija.

Fra Petar Perica Vidić je kazao da ove godine Matica hrvatska, koja je osnovana u Zagrebu, slavi 175 godina postojanja.

– Dakle, to je najstarija kulturna ustanova u Hrvatskoj, inače na ovim područjima – kazao je fra Perica Vidić, dodajući da je prije 137 godina osnovana Matica hrvatska u Sarajevu.

Istaknuo je da najstarija hrvatska kulturna ustavnova jeste Matica hrvatska u Sarajevu, podsjetivši da je osnovana 1879. godine.

Najavio je i održavanje svečane akademije u povodu 175. godišnjice, koja će biti održana narednog mjeseca u Sarajevu.

Autor fotografija koje su večeras izložene Ljubo Kovač je kazao Feni da je 25. obljetnica obnove Matice hrvatske i 175. od osnutka, te su se tim povodom četiri ogranka Matice hrvatske odlučila da se predstave sa svojim izdanjima.

Izložba čiji je on autor nosi naziv „Divota krajolika hercegovačkog“, a izloženo je 50-tak radova.

– Čini mi se da tu ima prizora i pejzaža, a i ljudi i događaja koji mogu biti vrijedni pozornosti i u Sarajevu – kazao je Kovač dodajući da je većina motiva iz Hercegovine.

FENA

OGLASI

Loading