Select Page

Požar na Čvrsnici: I danas stiže kanader iz Hrvatske

Požar na Čvrsnici: I danas stiže kanader iz Hrvatske

I danas će djelovati na području Blidinja kanader Republike Hrvatske, potvrdio je za naš radio v.d. zapovjednika PVP Posušje Mario Čutura. „Kanader stiže oko 18 sati. I danas očekujemo oko 10 preleta kanadera. Koliko može ugasiti požar, to teško, ali će djelovati na nekim ključnim točkama i sigurno olakšati stanje“, kazao je Čutura za naš radio.

Govoreći o stanju na Blidinju, istaknuo je da je stanje teško. „Stanje je teško i delikatno. Jedan dio smo stavili pod kontrolu. To je onaj dio od Masne luke, ali ipak je tu požar aktivan i treba čuvati. Požar ide prema višim dijelovima Čvrsnice i dolje prema Badnjima. Požar na Varićaku je aktivan i brane se vikend naselja i kuće“, kazao je Čutura ističući da nakon šest dana umor je i više nego prisutan.

Jutros je na požarištu djelovao i jedan helikopter Oružanih snaga BiH. Oko 300 ljudi, vatrogasaca i dobrovoljaca je na terenu. Izmjenjuju se u gašenju na iznimno nepristupačnom terenu, te prosjecaju koridore za sprečavanje širenja požara. „Također, požarište ni u jednom trenutku nije bez ljudi koji gase ili dežuraju. Cijeli dan i noć su organizirana dežurstva“, istaknuo je Čutura za naš radio.

Radioposusje.ba (Z. Pišković, foto: Blidinje.net)

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading