Select Page

Poznati svi sudionici i jakosne grupe Mundijala u Rusiji

Poznati svi sudionici i jakosne grupe Mundijala u Rusiji

NAKON što je Peru 2:0 pobjedom protiv Novog Zelanda izborio Mundijal, kompletiran je broj od 32 reprezentacije koje će 2018. godine nastupati na Svjetskom prvenstvu u Rusiji i nema više nikakvih nepoznanica što se tiče jakosnih skupina. Danska se nadala da će se u slučaju eliminacije Perua ugurati u pot broj dva, a Srbija u broj tri. No, to se nije dogodilo.

Plasman u Rusiju iz Europe osigurale su reprezentacije Belgije, Engleske, Francuske, Njemačke, Islanda, Poljske, Portugala, Srbije, Španjolske, Hrvatske, Švicarske, Švedske, Danske, kao i domaćin Rusija, a od visokorangiranih reprezentacija Starog kontinenta na smotru najboljih nisu se plasirale Italija (15.), Nizozemska (20.), Sjeverna Irska (23.) i Slovačka (24.).

Iz Južne Amerike plasman u Rusiju osigurale su reprezentacije Brazila, Argentine, Kolumbije, Urugvaja i Perua, a najveće iznenađenje predstavlja eliminacija Čilea, dvostrukog uzastopnog prvaka Južne Amerike i devete reprezentacije svijeta prema FIFA-inom rankingu.

Iz Azije plasman na smotru najboljih osigurali su Iran, Japan, Saudijska Arabija, Južna Koreja i Australija.

Prvi kontinent koji je dao sve predstavnike bila je Afrika. Nakon Egipata i Nigerije plasman u Rusiju osigurali su Tunis, Maroko i Senegal. Porazom Hondurasa od Australije, Srednja Amerika ostala je na samo tri predstavnika u Rusiji (Kostarika, Panama i Meksiko), a možda i najveće iznenađenje predstavlja činjenica da SAD, koji je na 27. mjestu FIFA-ine rang liste, nije osigurao plasman u Rusiju.

Debitanti na Mundijalu u Rusiji bit će reprezentacije Islanda i Paname.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Prema ovom rasporedu, jakosne grupe izgledat će ovako.

Prvi šešir: Rusija, Njemačka, Brazil, Portugal, Argentina, Belgija, Poljska i Francuska

Drugi šešir: Španjolska, Peru, Švicarska, Engleska, Kolumbija, Meksiko, Urugvaj i Hrvatska

Treći šešir: Danska, Island, Kostarika, Švedska, Tunis, Egipat, Senegal i Iran

Četvrti šešir: Srbija, Nigerija, Australija, Japan, Maroko, Panama, Južna Koreja i Saudijska Arabija.

index.hr

OGLASI

Loading