Select Page

PRALAS POSLAO DEMANTIJI NA OBJAVLJENE LAŽI, KLEVETE I OBJAVE!

PRALAS POSLAO DEMANTIJI NA OBJAVLJENE LAŽI, KLEVETE I OBJAVE!

Prvi pacijent iz Mostara koji je pozitivan na virus korona polao je demantij medijima koji prenosimo u cijelosti

Poštovani mediji,

u cilju istine i zaštite moje obitelji i mene, šaljem demantij na objavljene uznemirujuće laži, klevete i obmane, a koje nemaju veze sa stvarnim činjenicama ni istinom. U skladu s etičkim načelima i poštivanjem osnovnih principa novinarstva, te osnovnih ljudskih prava, molim vas da ovaj demantij objavite.

Osim što smo moja obitelj i ja prve žrtve korona virusa u Mostaru koje su testirane sa pozitivnim rezultatom, žalosno je što smo zapravo ispali i prvi oboljeli u svijetu koji su linčovani od strane pojedinih medija, dužnosnika, a potom i javnosti.

Vezano za brojne laži o mom nedavnom boravku u Italiji, jedina istina je da sam u Italiji bio u rujnu 2019., što je vrlo lako dokazati.

Prošlog utorka sam dobio klasične simptome jače prehlade, te sam ostao na kućnom liječenju i nisam išao na posao, nego sam ležao u kući prema uputama da se ne ide u bolnice i domove zdravlja radi prehlada. Međutim, u ponedjeljak sam počeo osjećati toliko jaku bol u prsima, da sam bio prinuđen sa sinom doći na CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar. Tu su nam nakon rendgena ustvrdili kako ja imam obostranu upalu pluća, a moj sin upalu s desne strane. Smješteni smo na plućni odjel gdje smo dobivali normalan tretman i terapiju, jer se ovom strašnom rezultatu nismo ni najmanje nadali.

Nakon uzimanja uzoraka, informirani smo kako sam ja pozitivan, a moj sin negativan na prvom testiranju, a sinoć kasno sam primio vijest od kćeri da je ona negativna, a moja supruga pozitivna na testiranje corona virusa.
Želim još jednom ponoviti kako ni ja ni moja supruga nismo putovali u Italiju, te kako je očigledno da smo zaraženi negdje u gradu. Niti ja niti bilo tko od nas nije ništa skrivao, nismo postupali neodgovorno niti učinili bilo što da svjesno ugrozimo bilo koga.

Nesreća koja je zadesila nas zadesila je tisuće ljudi u svijetu, no nitko osim mene i moje obitelji nije linčovan na ovakav krajnje okrutan i bezobziran način. Ponavljam da nismo putovali u ni jedno od ugroženih područja, kako se to navodilo u medijima. Kada sam se javio sa sinom u bolnicu, zbog gore navedenih tegoba, nije bio ni jedan registrirani slučaj u Hercegovini.
S vjerom da ćemo što prije izaći iz ove agonije, jer je to jedino bitno, želim reći kako sam o svemu što sam gore naveo spreman posvjedočiti pred svim relevantnim institucijama.

S poštovanjem,

Vencel Pralas

OGLASI

Loading