Select Page

Pred boćarima je udarna godina

Pred boćarima je udarna godina

Iz boćarskog saveza BiH za ovu godinu najavljuju neke krucijalne novine u tom malom, ali uspješnom sportu, koji se nakon višegodišnje stagnacije ponovno vraća u fokus.

Zanimljive promjene u razgovoru za Večernjak najavio je Mate Grubišić, predsjednik BS BiH. Jedno je sigurno, aktualno vodstvo Boćarskog saveza, nakon što je u prošloj godini stabiliziralo stanje u Savezu, među ostalima i financijske prilike, odlučilo je napraviti korak dalje.

Plan aktivnosti za ovu godinu usvojen je na posljednjoj sjednici UO-a, a o čemu se sve radi govori Ilija Tomić, tajnik BS BiH.

– Na posljednjoj sjednici UO BS BiH u Mostaru donijeli smo nekoliko bitnih odluka. Tu prije svega mislim na usvajanje svih potrebnih pravilnika za iduću sezonu. Uz to, izvršili smo ždrijebanje skupina. U A skupini su Neum, Bura, Napredak Willa, Čapljina i Široki. U B skupini Grude, Ante Rozić, Dračevo i Rastok. Poslije ligaškog dijela slijede doigravanje za prvaka i razigravanje za ostanak. Izvukli smo i parove Kupa, za mkoji se prijavilo sedam klubova, ističe Tomić.

– Nema novih klubova, što se dogodilo?

– Zadovoljni smo što se održao isti broj. Klubovi su nas podržali i možemo ići dalje. Vodili smo preliminarne razgovore s nekoliko potencijalnih klubova. Prvo se javio klub iz Studenaca iz Ljubuškog, htjeli bi igrati, ali nemaju uvjeta. Osim njih, javio se klub iz Bugojna, prije nekoliko dana sonovan je klub u Doboju, javila se i Zenica, ali još je sve to u fazi dogovora. Ljudi bi željeli, traže informacije, očekujem da će se za iduću sezonu neki od njih aktivirati – kaže Tomić te podcrtava:

– Ove godine imat ćemo specifičnu situaciju, prvenstvo ćemo završiti do polovine srpnja, a u rujnu startamo s novim ligaškim natjecanjem, sustavom, jesen – proljeće, kao štp igraju svi drugi sportovi.

VL

OGLASI

Loading