Select Page

Pred Splitom besana noć…

Pred Splitom besana noć…

Iako je veza bila loša, javio nam se županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina koji je cijeli dan na terenu.

– Split je uvijek siguran, tako i večeras, sve smo stavili pod kontrolu, i Smokovik i zgrade POS-a na Kili i cestu prema Klisu. Sada nastojimo ugasiti male vatre, a trenutno prema informacijama koje imamo, preko 300 vatrogasaca je na terenu. Zajedno sa svim volonterima brojka prelazi i preko 500 ljudi.

Ostajemo u pripravnosti da se vatra ne rasplamsa, u tijeku je saniranje terena – rekao je Dražen Glavina.

Gori na Karepovcu, međutim vatrogasci se ne daju, uhvatili su vatru u obruč i spriječili da se širi dalje prema Mejašima i Kili i tako obranili kuće na predjelu Vrboran. U pomoć je priskočila i Torcida, njih 60-tak koji su se dragovoljno javili za gašenje.

Građani nisu podlegli panici, mlađa djeca su odvedena kod rodbine u druge dijelove grada, a stariji su ostali braniti svoje domove jer ne znaju što nosi noć, vjetar stalno mijenja smjer.

Maloprije se na Mejaše vratila struja koja je bila preventivno isključena jer je vatra došla na 100 metara od kuća. jedna stambena zgrada, novogradnja, oštećena je vatrom.

22:00 – HTV javlja da su sve službe spremne organizirati da se stanovnici čije su kuće i zgrade ugrožene smjeste u Spaladium arenu.

21:58 – Kako nam kaže Dr. Suzana Mladinov, dežurna liječnica na Odjelu za plućne bolesti KBC-a Split u večernjim satima na Odjel primljen je jedan vatrogasac i dvoje civila.

– Oni su se uglavnom nadisali dima pa su imali mučnine i povraćanje a dolaskom kod nas dobili su kisik i malo kortikosteroida. Nadamo se njihovom brzom oporavku, kazala je Mladinov.

slobodnadalmacija.hr

OGLASI

Loading