Select Page

Predstava Ženici odigrana u Posušju

Predstava Ženici odigrana u Posušju

Sat i pol nepredvidivih zapleta, dočarano kroz ambijent Dalmatinske zagore, uz humor ali i otvaranje ozbiljnih egzistencijalna pitanja s likovima Ive i Jure u središtu radnje, bilo je i više nego dovoljno večeras za dugi pljesak posuške publike.

Nastala prema tekstu Ilije Zovka, ova melodramska duo drama govori o sudbini dvoje pojedinaca i njihovih obitelji smještenih u ambijent dalmatinske Zagore. Njihovi karakteri ocrtavaju život u malom mjestu i progovaraju o nesvjesnom nasljeđu koje se godinama prenosi s predaka na potomke kao dio kulturne baštine Dalmacije koja je, kako Ljubo Stipišić Delmata kaže, „povišću pritrujene”, napaćena i ponosna.

„Ženici” su na određeni način reprezentativni primjer ruralnog podneblja bilo koje regije na našim prostorima i indirektno se bave temom odnosa sela i grada.Kroz komiku i apsurd, naša dva junaka, zbližavaju se prisiljeni provesti izvjesno vrijeme zajedno.

Njihove različite sudbine i različiti pogledi na svijet, protokom vremena,bivaju potisnute u drugi plan i postaju izvor bogastva različitosti.Možemo ih promatrati i kao melodramu o toleranciji i pokušaju pronlaženja zajedničkog jezika kroz ljudskost, strpljenje i razumijevanje.

Dobro usklađeni scenski efekti uz odličnu glumu Pere Eranovića i Ivana Baranovića, koji potpisuju i režiju, ostavili su dojam kako ćemo ih još susretati na domaćim daskama!

OGLASI

Loading