Select Page

Predstavljanje romana „Biti Viktor“ u četvrtak u Posušju

Predstavljanje romana „Biti Viktor“ u četvrtak u Posušju

U četvrtak, 31.ožujka, s početkom u 19 sati u kinodvorani u Posušju održat će se predstavljanje romana Biti Viktor  posuške književnice Miljenke Koštro. Ovaj roman ujedno je njezino prvo objavljeno prozno djelo. Glavni lik romana je Viktor Pelegrin, gluhonijemi umjetnik, koji svoj svijet tišine otkriva kroz dnevnik koji piše. Tako čitamo knjigu u knjizi.

U programu predstavljanja sudjelovat će recenzenti don Ilija Drmić i prof  Ivana Banožić, recitacije autoričinih pjesama izvest će Ena Tolo i Ivana Jukić uz pratnju Luke Markote na gitari, dok će svoje pjevačko umijeće pokazati dječji zbor Cvrčak, koji djeluje u sklopu HKD-a Napredak,  u čijoj se organizaciji i održava ovo predstavljanje. Voditeljica programa je Marija Budimir.

Glavni nakladnik knjige je Imotska krajina s urednikom romana Antom Aračićem, a sunakladnici su Društvo hrvatskih književnika Herceg Bosne u Mostaru i HKD Napredak podružnica  Posušje. Pored spomenutih ocjenjivača, prof  Drmića i prof  Banožić, treći recenzent knjige je Mladen Vuković, koji neće nazočiti predstavljanju u Posušju, ali će ga publika imati prigode čuti na predstavljanjima koja se planiraju održati u Dalmaciji.  Knjigu je ilustrirao Srećko Slišković, grafički ju je uredila Marijana Pekas, a tehnički Ilija Koštro.

Miljenka Koštro rođena je 13. svibnja 1964. godine u Broćancu.Tu je pohađala osnovnu školu, koju je potom nastavila na Vraniću. Opću gimnaziju završila je 1983. godine u Posušju. 2005 godine upisala je studij Hrvatskog jezika i književnosti na Sveučilištu u Mostaru. Majka je troje djece. Živi u Viru kod Posušja.

Do sada je objavila tri zbirke pjesama: „Cvijetnjak na kamenjaru“ 2003., „Miris vječne mladosti“ 2004. i „Čarolija svitanja“ 2008.. Piše pjesme za djecu i odrasle i prozu. Članica je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Matice hrvatske ogranak Posušje i HKD Napredak. Vanjski je suradnik na  Radiju  Herceg Bosne, na kojem priređuje emisiju iz kulture „Odabrane stranice“. Stalna je suradnica dječjeg lista „Cvitak“. Radovi su joj objavljeni u časopisima: Hrvatsko slovo, Osvit, Motrišta, Suvremena pitanja, Zvona, Svjetlo riječi, Podstranska revija, Hum, Katolički tjednik, Virko i dr. Sudionica je mnogih manifestacija te organizatorica brojnih književnih druženja u osnovnim školama. Nagrađena joj je pjesma „Na vjetru ostavljena“ i priča na ikavici „Undan i posle“.

Posušje.net

OGLASI

Loading