Select Page

Predstavljena zbirka pjesama “Kalež ljubavi” autora Ivana Čuture

Predstavljena zbirka pjesama “Kalež ljubavi” autora Ivana Čuture

Sinoć je u posuškoj kinodvorani održano predstavljanje prve zbirke pjesama posuškog autora Ivana Čuture pod nazivom „Kalež ljubavi“.

U programu predstavljanja u nekoliko je navrata istaknuto kako je ovo, nakon fra Grge Martića, prvi pjesnički uradak jednog autora iz Rastovače. Ne čudi, stoga, da se publika sa zanimanjem odazvala na ovaj kulturni događaj, dajući podršku autoru i poticaj za daljnji rad. O Ivanu, učeniku i Ivanu pjesniku govorila je njegova srednjoškolska profesorica Helena Lončar, o pjesmama sabranim u pjesničku zbirku govorio je prof Stjepan Galić koji je svoju recenziju oslovio riječima Raspjevana mladost Ivana Čuture. U zbirci se nalaze 63 pjesme podijeljene u tri odjeljka tematski objedinjene pojmovima duša, ljubav i nada. Profesor je, baš kao i profesorica Lončar, potaknuo pjesnika na nastavak stvaranja, sanjanja. Autor je, kako je i uobičajno pred kraj programa zahvalio svima koji su mu pomogli u objavljivanju zbirke.

Program je vodila profesorica Gabrijela Bešlić. U zabavnom dijelu programa nastupila je muška klapa Zvizdan, dok su recitacije autorovih pjesama izvodili Jelena Jukić, Ivan Ramljak i Tomislav Jukić uz Gabrijela Miličevića na gitari.

radioposusje.ba/Foto: F.V.

OGLASI

Loading