Select Page

Predstavnici Općine Posušje na svečanosti obilježavanja 20. godina Oluje

Predstavnici Općine Posušje na svečanosti obilježavanja 20. godina Oluje

Na poziv kninske gradonačelnice Josipe Rimac, Općinski načelnik Branko Bago 4. i 5. kolovoza boravio je u Kninu.

Prvi dan posjeta nazočio je posvećenju crkve Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta. Riječ je o prvoj novoizgrađenoj katoličkoj crkve u Kninu od 1777., a posvetu crkve i oltara vodio je šibeniski biskup Ante Ivas. Njemu su asistirali bjelovarsko-križevački biskup Vjekoslav Huzjak i vojni ordinarij biskup Juraj Jezerinac te čak 85 svećenika. Kninska gradonačelnica Josipa Rimac predala je biskupu Ivasu ključeve novoizgrađene crkve kako bi simbolično otvorio njezina vrata. On je pak ključeve predao fra Marku Duranu, kninskom gvardijanu koji je prvi svečano otvorio vrata nove kninske crkve.

OLUJA2015 1

Novoizgrađena kninska katolička crkva

Drugi dan načelnik Bago, u društvu bojnika HV-a Ivice Landeke i pukovnika HV-a Tomislava Sablje sudjelovao je u proslavi 20. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Bogat program u Zvonimirovu gradu započeo je na kninskoj tvrđavi otvaranjem muzeja Oluja 95., a potom je nastavljen svečanošću podizanja državne zastave i otkrivanjem spomenika prvom hrvatskom predsjedniku, dr. Franji Tuđmanu. U nastavku programa održana je misa za Domovinu, položeni su vijenci poginulim braniteljima, te je organizirana središnja proslava kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja ’95. Cjelodnevni program završio je koncertom Marka Perkovića Thompsona i prijatelja.

OLUJA2015 3

Tijekom proslave 20. obljetnice Oluje: pukovnik Sabljo, bojnik Landeka i načelnik Bago

Treba još istaknuti da su ovoj obljetnici nazočili i predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata općine Posušje, kao i mnogobrojni Posušani.

opcina-posusje.ba

OGLASI

Loading