Select Page

Vandalizam: Provaljeno u desetak vikendica na Blidinju

Vandalizam: Provaljeno u desetak vikendica na Blidinju

Na području Parka pirode Blidinje, točnije u mjestu Gornji Badnji, provaljeno je u privatne vikendice. Ovaj zao čin dogodio se početkom tjedna, prema saznanjima nepoznati počinitelji provalili su u desetak vikendica, prema posljednoj informaciji vikendaša čak trinaest. Na teren su izašli djelatnici Policijske uprave Posušje koji su izvršili očevid te poduzimaju druge mjere u cilju rasvjetljavanja počinjenog kaznenog djela.

Poznato je da vikendaši ne drže vrijedne materijalne stvari u svojim vikendicama, unatoč tome i dalje se provaljuje i uništava tuđa imovina. Svaki metar obiteljske vikendice i okoliša koje je čovjek sagradio je njemu vrijedan, ovakvi slučajevi u Parku su nažalost učestali. Postavlja se pitanje: Kako spriječiti uništavanje i otuđivanje privatne imovine na području koje bi trebalo biti mjesto za odmor ?

Djelatnici PU Posušje povremeno obilaze područja koja spadaju u njihovu nadležnost, vikendaši sve više ugrađuju alarme u svojim vikendicama. Duboko se nadamo da će se napokon spriječiti ovakav čin, da će se pronaći počinitelji ovih krađa te da će pravosudni sustav adekvatno kazniti počinitelje i time spriječiti ovaj vandalizam.

Blidinje.NET

OGLASI

Loading