Select Page

Preko 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju

Preko 900 učenika na Sportskim igrama mladih u Posušju

Jedan od najatraktivnijih i najvećih sportskih događaja za mlade održava se danas u Posušju. Riječ je o Sportskim igrama mladih koje po drugi put u sklopu Posuškog lita okupljaju učenike svih osnovnih škola na plato Trga hrvatskih branitelja, gdje je preko 900 njih sudjelovalo u ceremoniji otvaranja igara kao i sportskom programu.

Iako je riječ o amaterskom natjecanju, svečani program prije početka igara nalikovao je na pravu malu ceremoniju otvaranja Olimpijskih igara. Nakon glazbeno-scenskog programa i animacije sudionika za nadolazeće discipline, kao domaćin događaja načelnik Ante Begić uputio je pozdrave svim sudionicima uz želju da se dobro zabave i ostvare dobre rezultate. Potom je uslijedio vrhunac svečanosti. Maskota igara Viktor, zajedno s učenicima i načelnikom zapalio je plamen, koji je simbolično označio početak natjecanja.

S obzirom na veliki broj sudionika, istovremeno su se održavala natjecanja nekoliko kategorija na različitim lokacijama. Tako je na Trgu hrvatskih branitelja održana utrka na 60 metara, a istovremeno na igralištu OŠ Ivana Mažuranića po nekoliko ekipa se natjecalo u i igri graničar. Tijekom poslijepodneva održat će se i natjecanje u košarci i malom nogometu za različite uzraste. Potom slijedi uručivanje nagrada i ceremonija zatvaranja igara.

Što su Sportske igre mladih?

One su jedna od vodećih svjetskih sportskih amaterskih manifestacija za djecu i mlade, s ciljem promocije, prijateljstva, solidarnost i fair play-a. Prvi put su se organizirale1996. godine u Hrvatskoj. Do sada Sportskim igrama mladih je sudjelovalo preko 1.500.000 natjecatelja. Igre su organizirane pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog odbora i Svjetske nogometne federacije. Podršku im daju eminentna imena iz sportskog i političkog života.

OGLASI

Loading