Select Page

Prestravljeni turisti se bore sa svojim strahom od visine da pređu most na visini od 182 metra

Prestravljeni turisti se bore sa svojim strahom od visine da pređu most na visini od 182 metra

Grupa najhrabrijih turista, u pravom smislu riječi, na svojoj su koži iskusili što to vrtoglavica doista jeste. Oni su ujedno postali i prvi posjetitelji novoizgrađenog visećeg mosta u Kini, koji umjesto drvenog poda ima postavljenu podlogu od stakla, tako da kad hodate imate neprirodan i izravan pogled u ambis dubok 182 metra.

Spektakularna građevina prva je takve vrste u svijetu i izgrađena je u pokrajini Hunan, izvjestila je agencija People’s Daily Online. Slike svjedoče o borbi turista sa strahovima dok sleđeni stoje i gledaju kroz stakla ispod vlasitih nogu. Jedna od turistica krenula, je a onda zastala i sjela na most od straha pa su ju moral doslovce odvući s mosta. Kad se pogledaju slike postane momentalno razumljiv njihov strah i ovakve reakcije. MOst je prethodno bio drvena prijemosnica koja je povezivala dva vrha Budha planine u Shiniuzhai geoparku, a sada je to 280 metara dug stakleni most. Dio mosta bio je već urađen staklom 1014. i odmah je postao atrakcija najhrabrijim turistima diljem svijeta. Naime 11 inženjera radilo je na mostu posljednjih mjeseci na zamjeni drvanih ploča staklenim pretvarajući ovaj most u prvi svjetski viseći most sa staklenim dnom.

9188c910fdc27965d497ae64da6773eb

 

Most je već dobio nadimak “Most heroja” s obzirom da poduhvat njegova prelaska uistinu zahtjeva herojske napore u savladavanju straha od visine. Most se lagano upušta prema dolje kako se ide prema sredini mosta što još više doprinosi efektu straha eventualnih turista koji ga prelaze. Stakleni paneli koji formiraju stazu mosta 25 puta su izdržljiviji od standardnog prozorskog stakla. Za svki slučaj posjetioci moraju navući poseban komad obuće preko vlastitih cipela. Inače u posljednje vrijeme staklene platforme poput staklenog lifta i slično niču po Kini nudeći turistima nevjerojatno iskustvo i uzbuđenje. Takav je i ovaj most za koji moramo reći da je čudo arhitektura a također moramo priznati i ogromnu hrabrost onima koji su se usudili preći ga.

vecernji.ba

OGLASI

Loading