Select Page

Prevrnuta vozila, prekinuta nastava, naselja bez struje

Prevrnuta vozila, prekinuta nastava, naselja bez struje

Snijeg, kiša i bura prouzročili su jučer brojne probleme, osobito u prometu koji se u cijeloj BiH odvijao otežano i usporeno. U pojedinim dijelovima zemlje promet je bio potpuno obustavljen. Zbog ugaženog snijega i snježnih nanosa, magistralna prometnica koja povezuje Livno s Kupresom i Tomislavgradom preko prijevoja Borova Glava jučer je od 9.20 sati zatvorena za sav promet.

Kolaps prometa

Prema informacijama iz MUP-a HBŽ-a, na magistralnoj cesti Livno – Glamoč, točnije na planinskom prijevoju Koričin, snježno nevrijeme “uhvatilo” je kolonu od dvadesetak vozila koja su ostala zametena u snijegu. Prevrtanje ralice prouzročilo je kaos na Bradini, što je dovelo do onemogućenog prometa na ovom pravcu. Portal Bljesak neslužbeno je doznao iz Policijske postaje Konjic da je do prevrtanja ralice došlo zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta te su iz prometa isključena teretna vozila, dok se za putnička vozila promet odvijao naizmjence. Zatvoren je i cestovni pravac Mihalji – Blidinje. Zbog snježnog nevremena praćenog olujnim vjetrom, na području HBŽ jučer su s ceste sletjela dva autobusa te jedan kombi, no u nesrećama nije bilo ozlijeđenih osoba. U mjestu Ljubunčić na cestovnom pravcu Čelebić – Livno jučer je oko 7 sati sletio s ceste autobus tvrtke Ćićko Commerce koji je prevozio učenike. U autobusu se nalazilo dvadesetak učenika koji u nesreći nisu ozlijeđeni. Uslijed smanjene vidljivosti prouzročene snježnom mećavom, u mjestu Bukovica na magistralnoj cesti između Tomislavgrada i Posušja dogodila prometna nesreća u kojoj se prevrnuo autobus Globtoura Međugorje. Prema informaciji iz te putničke agencije, u autobusu koji je iz Neuma išao u Zagreb, nalazilo se 6 putnika te vozači i svi su prošli bez ozljeda. Na istoj dionici ceste i gotovo na istom mjestu jučer je izletio i kombi bus tvrtke Modelia d.o.o., a u nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba. U većem dijelu HBŽ-a jučer nije bilo nastave, a zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, Vlada HBŽ-a odlučila je da danas u ovoj županiji neće biti organizirana nastava u svim osnovnim i srednjim školama. Zbog obilnih snježnih oborina koje su zahvatile BiH, došlo je do niza kvarova na električnoj mreži. Stotinjak istočnohercegovačkih sela od srijede na večer je bez električne energije zbog snažnog nevremena.

Sela bez struje

Najteža situacija je na području Nevesinja, gdje je bez struje oko 50 sela. Na području Gacka bez električne energije je oko 30 sela, a radove na sanaciji mreže otežavaju jak vjetar i snježni nanosi, koji dostižu i do dva metra. Na području Bileće 11 sela nema struje zbog jake kiše praćene olujnim vjetrom. Problemi u isporuci el. energije zabilježeni su i u HBŽ, SŽ, BPŽ i ZDŽ. Jak vjetar praćen kišom zahvatio je Mostar i većinu ZHŽ. Danas će u BiH biti pretežno oblačno vrijeme, u Bosni sa snijegom ili susnježicom, koji će tijekom dana postupno preći u kišu. U Hercegovini u jutarnjim satima moguća je slaba kiša. Više oborina u središnjim i istočnim područjima Bosne, vjetar umjeren do jak, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne s olujnim udarima.

vecernji.ba

OGLASI

Loading