Select Page

PRIČE IZ BATINA: Svi se radosno sjećaju Fra Petra Bakule

PRIČE IZ BATINA: Svi se radosno sjećaju Fra Petra Bakule

Svaki posuški, pa i mnogi drugi krajevi, imaju svoje vrijedne ljude i događaje. Tako i u Batinu i na sve strane u Hercegovini i dalje često spominju velikana iz Batina Fra Petra Bakulu.

Na otvaranju biste ispred OŠ Batin, među ostalim, spominjala se i obnova njegove stare kamene kuće i mnogo drugih projekata i naziva ulica, škola po imenu velikana fra Petra što je već i odrađeno.

Održan je i Međunarodni znanstveni simpozij u povodu 200. obljetnice njegova rođenja (Posušje-Mostar, 2016.). U Batinu se svake godine održava i Festival dječjeg folklora na kojemu mladi čvrsto čuvaju svoje hrvatske tradicije za koje se zalagao i fra Petar.

HKUD posuškog kraja nosi Petrovo ime i postalo je poznato na sve strane. Iduće godine HKUD Fra Petar Bakula obilježit će dva desetljeća uspješnog rada. Uz fest dječjeg folklora rukovodstvo HKUD-a organizira prelijepo Silo na ognjištu u sklopu bogatog Posuškog lita.

Posušje.net/PC

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading