Select Page

KOLEGIJ ZASTUPNIČKOG DOMA: Braniteljski zakon pred zastupnicima sljedećeg tjedna

KOLEGIJ ZASTUPNIČKOG DOMA: Braniteljski zakon pred zastupnicima sljedećeg tjedna

Kolegij Zastupničkog doma Parlamenta FBiH, na kojem će se razgovarati o datumu sazivanja žurne sjednice na kojoj bi se našli zakon o razvojačenim braniteljima i rebalans proračuna, sazvan je za 8. srpnja, potvrdio je za Faktor Elvir Karajbić, predsjedatelj Doma. Postoje pretpostavke da bi idućeg tjedna trebao biti održan i Kolegij Doma naroda FBiH.

– Kolegij će se održati u ponedjeljak – rekao je Karajbić. Izmir Hadžiavdić, tajnik Doma naroda FBiH, kazao je da postoje naznake da bi se početkom idućeg tjedna mogao održati Kolegij ovog Doma na kojem bi se sazvala žurna sjednica.

– Upoznati smo s tim da branitelji traže da se do kraja ovog tjedna održe sjednice, ali ako to i ne bude, onda će biti sigurno idućeg tjedna. Predsjednik Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamenta FBiH Jasmin Duvnjak već je uputio zahtjev prema Domu da se što prije sazove Kolegij, odnosno, žurna sjednica, kako bi se donijeli zakon o razvojačenim braniteljima i rebalans proračuna. Vidjet ćemo. Postoje tehničke mogućnosti da se isti dan održe žurne sjednice u Parlamentu FBiH – kazao je Hadžiavdić.

Branitelji traže da se sjednice sazovu do 4. srpnja i usvoje zakon o razvojačenim braniteljima i rebalans proračuna FBiH za 2019., koji će omogućiti realizaciju ovog braniteljskog zakona.

– Imamo informacije da će se Kolegij Zastupničkog doma održati u ponedjeljak, a u utorak bi mogla biti žurna sjednica. Tražimo da nam službeno potvrde kada će biti sjednice. Začudio bih se kada bi nešto bilo u roku, nažalost, tako je. Apeliramo da se što prije sastanu. Voljeli bismo da se to završi ovog tjedna i da zaokružimo tu priču – rekao je Sabahudin Ramić, predsjednik Koordinacije boračkih udruga AR BiH i dodao kako im je cilj da se zakon što prije donese kako bi branitelji od 57 godina i više mogli početi predavati zahtjeve za novčanu pomoć.

vecernji.ba

OGLASI

Loading