Select Page

Prijedlog izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu BiH u redovnoj proceduri

Prijedlog izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu BiH u redovnoj proceduri

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH na današnjoj sjednici nije prihvatio zatjev Vijeća ministara BiH da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o Javnom radio televizijskom sistemu Bosne i Hercegovine.

Nije prihvaćeno ni da bude razmatran po skraćenom postupku, pa će ovaj zakonski prijedlog biti razmatran u redovnoj proceduri.

Vijeće ministara BiH usvojilo je i u parlamentarnu proceduru dostavilo izmjenu Zakona o Javnom RTV servisu, po kojoj je rok trenutnog sistema naplate produžen do 30. lipnja, što znači da bi RTV taksu naplaćivali operateri Telekoma zaključno do 30. lipnja 2016. godine, prenosi Fena.

Delegati će danas razmatrati Prijedlog zakona o štrajku zaposlenih u institucijama BiH, čiji je predlagač Vijeće ministara, a kojim bi se ova oblast uskladila s ratificiranim međunarodnim konvencijama i međunarodnim pravom.

Bit će razmatran i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme, te principi Prijedloga zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima BiH.

Prije početka rasprave o zahtjevu delegata Marija Karamatića kako se Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o udruženjima i fondacijama BiH razmatra po hitnom postupku, na zahtjev Kluba Bošnjaka dana je kraća pauza.

vecernji.ba

OGLASI

Loading