Select Page

Procurilo tajno izvješće: Otkriveno zašto i kako je Kina zataškavala koronu

Procurilo tajno izvješće: Otkriveno zašto i kako je Kina zataškavala koronu

Kina je skrivala informacije o epidemiji COVID-19 kako bi se opskrbila potrebnim medicinskim potrepštinama na međunarodnim tržištima, stoji u tajnom izvješću američkog Ministarstva za unutarnju sigurnost koje je procurilo u javnost.

Dok je Xi Jinping svojim lažima ostavljao svijet u mraku, Kina je stekla globalnu prednost, piše njemački Bild. U izvješću se na četiri stranice obrazlaže kako je komunistički režim namjerno umanjio opasnost koju je početkom siječnja predstavljao koronavirus, a u isto vrijeme povećali su uvoz medicinske opreme i drastično smanjili izvoz. Sve to su pokušali sakriti od svjetske javnosti tako što su podatke o trgovanju objavili sa zakašnjenjem.

Između ostalog, navodi se da je Peking naručio velike količine zaštitnih maski, rukavica i kirurških odijela te drugog sanitetskog materijala potrebnog za sprečavanje širenja zaraze, ali i da je kineski režim ušutkavao liječnike koji su još početkom siječnja upozoravali javnost na pojavu novog virusa. Ti postupci uzrokovali su nestašicu sanitetske opreme na svjetskim tržištima te otežali borbu protiv virusa zemljama poput Italije, zaključuje se u izvješću.

OGLASI

Loading