Select Page

SIPA iz FUCZ-a i “Srebrene maline” izuzela dokumentaciju, računare i ostale potencijalne dokaze

SIPA iz FUCZ-a i “Srebrene maline” izuzela dokumentaciju, računare i ostale potencijalne dokaze

Pripadnici SIPA-e završili su pretres u Federalnoj upravi civilne zaštite i izuzeli određene predmete koji bi mogli pomoći u istrazi. 

Nešto ranije je završen pretres u firmi “Srebrena malina” u Vogošći. 

Kako je za Klix.ba kazao glasnogovornik SIPA-e, Luka Miladinović, izuzeti su dokumenti i računari.

“U Federalnoj upravi civilne zaštite i u firmi ‘Srebrena malina’ izuzeti su jedna računarska jedinica, laptop i poslovna dokumentacija. Izvršeni su i pretresi računara i oduzeti su pohranjeni podaci. Nakon ovih radnji SIPA će dostaviti izvještaj Sudu BiH”, kazao je za Klix.ba Miladinović. 

Pretresi su trajali satima, a nadležna tijela se nadaju da će izuzeti predmeti pomoći da se razriješi trenutno najaktuelnija afera u zemlji.

SIPA-u je u Federalnoj upravi civilne zaštite dočekao direktor Fahrudin Solak, koji se ubrzo nakon napuštanja radnog mjesta oglasio u javnosti otvorenim pismom. Solak je, između ostalog, naveo da je u procesu nabavke respiratora ugovor potpisan sa kompanijom koja je jedina mogla garantovati da će respiratori stići u traženom roku, te da je predložio Vladi FBiH da ga privremeno suspenduje. 

Pretresu firmi “Srebrena malina” prisustvovao je direktor Fikret Hodžić, koji nije mogao sakriti zabrinuti izraz lica.

Tužilaštvo BiH preuzelo je od županijsko tužiteljstva predmet koji se odnosi na navode o nezakonitostima i nepravilnostima u vezi sa uvozom respiratora iz Kine u BiH, koji su koštali 10,5 milijuna KM.

vecernji.ba

OGLASI

PRODAJA STANOVA I GRAĐEVINSKIH PARCELA

[slb_exclude]Investitor izgradnje, društvo Domusgradnja oglašava prodaju stanova i građevinskih parcela. U novoformiranom naselju u Ulici Mile Bošnjaka (Jukića njive) u tijeku je izgradnja višestambene zgrade s ukupno 16...

Loading