Select Page

Produženi vikend: 31. listopada proglašen neradnim danom u ŽZH

Produženi vikend: 31. listopada proglašen neradnim danom u ŽZH

Ponedjeljak, 31. listopada 2022. godine, proglašen je neradnim danim u Županiji Zapadnohercegovačkoj..

Odlučila je tako Vlada ŽZH na 139. sjednici održanoj u ponedjeljak u Širokom Brijegu.

Podsjećamo, utorak, 1. studenoga, blagdan Svih Svetih, svakako je neradni dan pa će neki imati produženi vikend odnosno četiri neradna dana.

O čemu je još Vlada ŽZH odlučivala, pročitajte u nastavku.

Utvrđen je Prijedlog izmjena i dopuna Proračuna ŽZH za 2022. godinu i Prijedlog Zakona o izvršavanju Proračuna ŽZH za 2022. godinu, te ih po hitnoj proceduri uputila na razmatranje u Skupštinu ŽZH.

Izmjene i dopune Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu planirane su u iznosu od 120.177.240,00 KM, što je uvećanje za ukupan iznos od 10.577.792,00 KM u odnosu na planirane prihode u Izmjenama i dopunama Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2022. godinu.

Plan prihoda Proračuna rađen je na temelju prihoda prikupljenih za devet mjeseci 2022. godine, kao i projekcija dostavljenih od strane Federalnog ministarstva financija. Prihodi od poreza su najznačajniji prihodi u ukupnim planiranim prihodima u Izmjenama i dopunama Proračuna ŽZH za 2022. godinu. Najznačajniji prihod u poreznim prihodima jesu prihodi od neizravnih poreza s jedinstvenog računa koji pripadaju Županiji, tzv. prihodi od PDV-a.

Rashodovna strana značajnije se povećala na stavci tekući prijenosi za potporu obiteljima s troje i više djece, na stavci sudskih presuda zbog uknjiživanja pristiglih sudskih presuda u Glavnu knjigu riznice, te na stavci za kapitalne izdatke.

Zbog isteka mandata članovima, razriješen je privremeni Nadzorni odbor Rudnici boksita d.o.o. Široki Brijeg u sastavu: Jozo Soldo, Miljenko Soldo i Zoran Vidović, nakon čega je doneseno Rješenje o imenovanju Nadzornog odbora Rudnici boksita d. o. o. Široki Brijeg u sljedećem sastavu: Miljenko Soldo, Jelena Mandić i Dražen Pinjuh, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

(www.jabuka.tv)

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading