Select Page

Projekt digitalizacije i modernizacije posuškog kina pri kraju

Projekt digitalizacije i modernizacije posuškog kina pri kraju

Kapitalni projekt digitalizacije i modernizacije kino dvorana u lokalnim zajednicama Fondacije za kinematografiju Sarajevo koji se radi u suradnji s Upravim tijelima i lokalnim zajednicama 13 gradova Federacije BiH te uz podršku Ministarstva kulture i sporta i Vlade Federacije BiH, ulazi u svoju finalnu fazu.

U proteklih nekoliko tjedana izvođači radova koji su odabrani na međunarodnom natječaju postavili su najmoderniju opremu za digitalne filmske projekcije u gotovo svim gradovima obuhvaćenih prošlogodišnjim natječajem Fondacije za kinematografiju Sarajevo.
Fondacija za kinematografiju Sarajevo je u okviru projekta digitalizacije kino dvorana u Federaciji BiH podržala i osnivanje Udruge Mreža nezavisnih kino prikazivača, a njeni predstavnici su su krenuli u obilazak novoobnovljenih dvorana. Tako su proteklog tjedna boravili i u Posušju gdje su ih dočekali voditeljica Službe za društvene djelatnosti Ivanka Arapović Galić i Slaven Penava.

Tijekom susreta predstavnici Mreže odgovorili su na niz pitanja koja su bila vezana uz operativne i administrativne aktivnosti koje treba poduzeti u narednom periodu kako bi se omogućilo nesmetano operativno djelovanje dvorane te sve detalje budućeg poslovanja i suradnje mreže i kino dvorana.

Podsjetimo kako će svečani početak projekcija s nove opreme u kinovorani u Posušju biti 23. ovog mjeseca.

OGLASI

Loading