Select Page

Hrvatska poražena u finalu Lige nacija nakon drame jedanaesteraca

Hrvatska poražena u finalu Lige nacija nakon drame jedanaesteraca

Nakon nevjerojatne drame Hrvatska je poražena od Španjolske u finalu Lige nacija. Sve je završilo izvođenjem jedanaesteraca, a od hrvatskih igrača promašili su Lovro Majer Bruno Petković. Kod Španjolaca je promašio Laporte.

Španjolska nogometna reprezentacija osvojila je treće izdanje Uefine Lige nacija pobjedom u finalu odigranom pred 40.000 gledatelja na stadionu Feijenoord “De Kuip” u Rotterdamu, do koje su Španjolci stigli boljim izvođenjem jedanaesteraca (5-4), jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Nikola VlašićMarcelo BrozovićLuka Modrić bili su precizni izvođači u prve tri serije, ali je udarac Lovre Majera u četvrtoj seriji obranio Simon.

Ivan Perišić je pogodio u petoj seriji i ostavio Hrvatsku “na životu”.

JoseluRodri, Mikel Merino, Marco Asensio bili su precizni za Španjolce, ali je u petoj seriji Aymeric Laporte pogodio gredu. 

U šestoj seriji Simon je obranio udarac Brune Petkovića, a drugu meč-loptu za Španjolsku iskoristio je Dani Carvajal i tako donio trofej Španjolcima.

Hrvatska je, očekivano, prvu bitku, onu navijačku na tribinama, uvjerljivo dobila.

Više od 30.000 navijača na ‘De Kuipu’ stvorilo je ugođaj ‘Vatrenima’ kao da finalni dvoboj igraju na domaćem terenu.

Posebno dirljiv trenutak bio je onaj u 10. minuti kad se s tribina zaorila pjesma upućena 37-godišnjem kapetanu hrvatske reprezentacije Luki Modriću, kojom ga se željelo potaknuti da i nakon ove utakmice stavi svoju nogometnu genijalnost na raspolaganje izborniku Zlatku Daliću.

Nakon četiri uzastopne pobjede na jedanaesterce, na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru, Hrvatska nije uspjela doći i do pete koja bi joj donijela prvo veliko zlato i pobjednički trofej.

Portugalu i Francuskoj, osvajačima prva dva izdanja Lige nacija, u Rotterdamu se, nažalost, pridružila Španjolska. 

OGLASI

Loading