Select Page

PROJEKT LOKALNOG TIMA ASuBiHa POSUŠJE ZA SVAKU POHVALU!

PROJEKT LOKALNOG TIMA ASuBiHa POSUŠJE ZA SVAKU POHVALU!

Lokalni timovi ASuBiHa funkcioniraju kao podružnice čiji je rad fokusiran na poboljšanje statusa srednjoškolaca u lokalnoj zajednici. Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini (ASuBiH) je nevladina, nestranačka i nepolitička organizacija koja pruža priliku srednjoškolcima da se i njihov glas čuje i uvaži. Pored provođenja aktivnosti na razini cijele BiH, lokalni timovi realiziraju i samostalne projekte u svojoj lokalnoj zajednici.

Lokalni tim Posušje broji malu skupinu srednjoškolaca sa svega osam članova čiji ovogodišnji rad i trud prepoznajemo i u našoj školi. Na edukaciji „LEARN TO LEARN“ sudjelovali su na radionicama o mentalnom zdravlju srednjoškolaca i problemima kod učenja (manager projekta za radionice bila je Petra Popović iz Livna). U sklopu navedene edukacije  uspjeli su implementirati zanimljivu ideju o oslikavanju zida u školskom dvorištu poučnim motivima. Radi se o muralu na kojem će biti prikazana vremenska lenta povijesti, znanosti, filozofije i umjetnosti od drevnog doba do danas. Ideju za projekt lokalni tim Posušje predao je u listopadu 2022. godine, a s realizacijom projekta krenuli su svibnju 2023. godine. Treba spomenuti da je uspješno proveden Socijalni dan u našoj općini, u koji se uključilo 150 srednjoškolaca, bitno utjecao na odobravanje projekta.

Projekt financira Austrijska razvojna suradnja (Austrian Development Agency/ADA), a implementira Međunarodna organizacija za migracije (International Organization for Migration/IOM) u okviru projekta Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI).

Ovih dana učenici naše škole vrijedno rade na oslikavanju zida uz mentorstvo prof. likovne umjetnosti Martine Tomić. Čestitke članovima posuškog Lokalnog tima i puno sreće u njihovim daljnjim planovima i aktivnostima!

Članovi Lokalnog tima Posušje:

  • Jelena Lebo 2.a – koordinatorica projekta
  • Luna Šego 2.a – PR manager projekta
  • Petra Ripić 2.a
  • Lana Grubišić 2.a
  • Josipa Gavran 2.a
  • Franko Matković 2.a
  • Petra Begić 2.d
  • Paolo Markić 2.c (SSŠ Posušje)

Gfgm PPosušje

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading