Select Page

Proslavljen sakrament svete potvrde u Posušju

Proslavljen sakrament svete potvrde u Posušju

U subotu, 13. svibnja 2017., na stotu godišnjicu Gospinih ukazanja u Fatimi, u župi Bezgrješnog začeća BDM u Posušju 159 mladića i djevojaka proslavilo je sakrament svete potvrde.

Krizmu je podijelio biskup Ratko Perić uz koncelebraciju posuškoga župnika i dekana fra Mladena Vukšića, fra Marinka Leku, župnika u Rakitnu, don Antu Ivančića, župnika u Zagorju, don Jozu Blaževića, župnika u Vinjanima, don Iliju Drmića, župnika u Viru, don Slavena Ćorića, župnika u Sutini i don Marina Skendera, biskupova tajnika.

Biskupa je na početku misnoga slavlja uime ovogodišnjih krizmanika pozdravio Filip Zlopaša, a cvijeće je biskupu uručila krizmanica Josipa Marić. Prvo čitanje iz Djela apostolskih pročitala je krizmanica Lucija Karamatić, a drugo čitanje iz Pavlove Poslanice Galaćanima krizmanik Jerko Oreč. Molitvu vjernika, s ukupno šest zaziva, čitali su: krizmanice Lucija Čutura, Marija Budić, Mila Bešlić, Cvita Lončar, Marija Bešlić te krizmanik Ivan Brkan. Svečano je misno slavlje pjesmom uzveličao veliki župni zbor “Fra Grga Martić” pod ravnanjem s. Marine Ivanković.

Župnik fra Mladen je na kraju euharistijskoga slavlja čestitao svima koji su danas primili dar Duha Svetoga i pozvao ih da ga raspiruju u svom životu. Nakon liturgijskoga slavlja snimljena je zajednička fotografija krizmanika, njihovih kumova i vjeroučitelja s biskupom Ratkom.

zupa-posusje.com

OGLASI

Loading