Select Page

Najava: Za ljubitelje umjetnosti, književnosti i tradicije danas i sutra dva događaja u sklopu Posuškog lita

Najava: Za ljubitelje umjetnosti, književnosti i tradicije danas i sutra dva događaja u sklopu Posuškog lita

Za sve ljubitelje umjetnosti ali i književnosti, danas i sutra u Posušju, u sklopu manifestacije Posuško lito, spremaju se dva događaja. Večeras će za posušku publiku u holu kinodvorane biti upriličena izložba slika akademskog slikara Srećka Sliškovića pod nazivom Povratak u varićak, a ova izložba slika naslonjena je na predstavljanje knjige „Priče iz moga sela“ autorice Nevenke Rezo.

 „Na tematskoj izložbi slika Povratak u Varićak bit će predstavljeno desetak slika s motivima Blidinja, a sama izložba je nastala jer sam ilustrirao za knjigu Nevenke Rezo. Igrom slučaja došao sam u kontakt s Nevenkom, pa je sama izložba zapravo dopuna i dekor predstavljanju knjige autorice Rezo. Na večerašnjem predstavljanju bit će ponešto i gusala i gange, stoga su svi ljubitelji kako umjetnosti, tako i književnosti i tradicije dobrodošli“, izjavio je za naš radio voditelj likovne kolonije Brijeg, akademski slikar Srećko Slišković.

I subota će biti u znaku slikarstva! Naime, na istoj lokaciji organizira se već tradicionalan događaj u Posuškom litu, Likovna kolonija. I ovaj događaj u sklopu Posuškog lita organizira Likovna kolonija Brijeg.  „Sudjelovat će 15-ak slikara iz Hercegovine, svake godine bude lijepo i slikovito, a i ovoga puta motivi će biti vezani za Posušje i Blidinje. Svi su dobrodošli da nas posjete!“, kazao je Slišković.

Dakle, večeras u 19 sati u kinodvorani održat će se predstavljanje knjige autorice Nevenke Rezo naziva „Priče iz moga sela“, ali i izložba slika Srećka Sliškovića pod nazivom Povratak u varićak, a za sutra (subota) je u prelijepom parku u Posušju zakazana tradicionalna Likovna kolonija, u vremenu od 10 do 18 sati.

Radioposusje.ba

OGLASI

Loading