Select Page

PROTUUSTAVNO UKLANJANJE: Zastava hrvatskog naroda u dvorani na Bijelom Brijegu je uklonjena. Zašto?

PROTUUSTAVNO UKLANJANJE: Zastava hrvatskog naroda u dvorani na Bijelom Brijegu je uklonjena. Zašto?

Zastava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini uklonjena je iz dvorane na Bijelom Brijegu za vrijeme odigravanja utakmice između Hrvatskog futsal kluba Zrinjski i KMF Banovići. Isto je urađeno na zahtjev delegata Mehmeda Varupe iz Travnika, čime je nastavljeno omalovažavanje i zatiranje osnovnih prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Pravno uporište za korištenje i isticanje zastave hrvatskog naroda nalazi se u samom Ustavu Bosne i Hercegovine.

Temeljem toga, svaki od konstitutivnih naroda polaže pravo na simbole koje taj narod odabere kao sredstvo njihove prepoznatljivosti.

Portal Pogled.ba tijekom vikenda svjedočio je utakmicama Košarkaškog prvenstva na kojima nije uklonjena zastava hrvatskog naroda u BiH. U subotu su u okviru Lige za ostanak igrali Student – Mladost, dok je u nedjelju na programu bio hercegovački derbi Zrinjski – Široki. Zoran Marković bio je delegat prve, a Medin Duškaj druge utakmice.

U priloženim fotografijama možete vidjeti kako se zastava nalazi u dvorani na Bijelom Brijegu:

zaslon-353

Zastava hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini nalazi se i u Uredu hrvatskog člana Predsjedništva BiH dr. Dragana Čovića, što također možete vidjeti na fotografijama, a uz zastavu Hrvata, nalazi se i zastava Bosne i Hercegovine, te Europske unije.

Krajnje je vrijeme da hrvatski predstavnici u Nogometnom savezu i ostalim institucijama reagiraju, i ne dopuste ovakvo ponašanje predstavnika NS BiH prema hrvatskim klubovima i obilježjima konstitutivnog naroda u BiH.

OGLASI

Loading