Select Page

Prvaci Federacije BiH trenirali u Posušju

Prvaci Federacije BiH trenirali u Posušju

U nedjelju 29.04.2018.godine u Posušju okupilo se 19 juniorskih i seniorskih taekwondo prvaka Federacije BiH u 2018 godini.

Organizator ovog okupljanja bio je Takwondo Savez Federacije BiH pod vodstvom predsjednika g. Samira Šarića a domaćin taekwondo klub „Poskok“ iz Posušja. Pod vodstvom trenera Federalnog Saveza Petra Bobana i Ibrahima Kolje sportaši su odradili 2 treninga, prvi atletski trening odrađen je u posuškom izletištu Tribistovo a drugi u Taekwndo Domu Poskok. Jedan od razlog ovog okupljanja bio je nastup na dva međunarodna natjecanja u Zagrebu i Prijedoru gdje će 10 izabranih kandidata koji su sudjelovali na okupljanju predstavljati Savez.

Drugi razlog je bio okupljanje najboljih natjecatelja iz Federacije BiH na jedno mijesto gdje su se uz opušteno druženje mladi sportaši iz svih dijelova Federacije BiH mogli bolje upoznati i sprijateljiti, a domaćin je iskoristio priliku da ih upozna sa jednim malim dijelom prirodnih ljepota Posušja. Podršku ovom projektu dao je i predsjednik Taekwondo Saveza Bosne i Hercegovine g. August Orlović koji je i sam aktivno sudjelovao u realizaciji projekta. Na ovaj način ulaže se i u taekwondo savez Bosne i Hercegovine jer jako puno sportaša koji su sudjelovali na okuljanju prvaci su Države. Plan TKDSFBIH je da ovo postane uobičajena praksa Saveza te da se prvaci Federacije svake godine okupljaju na nekom drugom mijestu na ovakav način, uz sport i druženje. Podršku ovom projektu dala je i Općina Posušje kao i posuški sponzori „Binvest“, „Pekarna Stević“, „S.T.R. Perla“ i izletište „Bazen u Tribistovu“. Taekwondo klub „Poskok“ i Taekwondo Savez Federacije BiH zahvaljujuse njima i članovima Tkd „Poskok“ na pomoći i podršci u realizaciji projekta, a sportašima žele puno uspjeha na sljedećim natjecanjima.

OGLASI

Loading