Select Page

Prvakinje uz Ivana – rukometni spektakl u Grudama

Prvakinje uz Ivana – rukometni spektakl u Grudama

Početkom veljače HŽRK Grude Autoherc će u samo dva tjedna ugostiti dva velika i poznata hrvatska rukometna kluba i to RK Lokmotiva i RK Trešnjevka iz Zagreba.

Prvo nam u goste dolazi RK Lokmotiva klub sa 65 godišnjom tradicijom i najbolji ženski rukometni klub u Hrvatskoj ali i u znatno širem regionu.
Prošlu sezonu popularne “Lokosice” su završile kao prvakinje 1. 2. i 3. Hrvatske rukometne lige te kao pobjednice KUP-a Hrvatske.
U nedjelju, 01. veljače u 14 sati u našoj dvorani u Grudama pripremamo vrhunski sportski spektakl.

Na parketu će snage odmjeriti prvakinje Hrvatske i sudionice rukometne Lige prvaka, rukometašice Lokomotive iz Zagreba i naše djevojke, jesenske prvakinje BiH, rukometašice HŽRK Grude Autoherca.

Humanitarni karakter

Suradnja naša dva kluba je sveobuhvatna i ne surađujemo samo na sportskom nego i na humanitarnom planu .
Ovaj put zajedno sudjelujemo u akciji pod nazivom “Prvakinje uz Ivana” koja ima za cilj da se pomogne jednom teško oboljelom dječaku iz Gruda,Ivanu Vukoji. Ivan Vukoja rođen je 2000.godine i najmlađe je od petero djece u obitelji Branke i Mire Vukoje. Ivan je prve poteškoće osjetio u sedmom razredu kao učenik Osnovne škole Ruđera Boškovića u Grudama. Prva dijagnoza bila je: Tumor stražnje lubanjske jame koja je nakon ispitivanja dopunjena kao: Zloćudna novotvorina mozga ili kako se u narodu kaže rak mozga.Od prvog javljanja liječnicima 19. studenoga 2013.godine pa do danas Ivan je devet puta operiran, četiri puta u Mostaru i pet puta u Zagrebu. Ivan se ne može više sam kretati, a liječenje koje neprestano traje uključuje stalne odlaske i boravke u Zagrebu radi praćenja bolesti i primanja terapija. Iako ne može ići u školu i pored ovako teškog stanja Ivan se hrabro nosi sa teškom bolešću i pun je optimizma.Njegovi roditelji Branka i Miro su nezaposleni i zajedno sa Ivanovim sestrama Katarinom, Martinom i Valentinom te bratom Grgom na sve načine se bore da osiguraju novac za njegovo liječenje. Ivan 2. veljače ponovo treba u Zagreb na preglede i terapiju što traje 3-4 dana, a možda i više ovisno o stanju bolesti.

Prvakinje su odlučile stati uz našeg Ivana. Dođite i vi. Ulaznice po cijeni od 5 KM možete kupiti već od danas u Grudama i to u kafićima:
Vanilla,King,Viktorija,Orbiter G,Gradska kavana,Golf te u trgovinama Minikić,Bili Brig,Domi Dragićina,kao i na ulazu u dvoranu na dan utakmice.

Pomozite i vi ! Dođite na utakmicu, kupite ulaznicu, kupite ih koliko možete, jednu, dvije, tri, više, pozovite i prijatelje da zajednu vratimo nadu našem Ivanu i njegovoj obitelji.

Uživajte u dobrom rukometu i budite srce plemenita !
DO KRAJA ZAJEDNO!!!

hzrk-grude.com

OGLASI

Dan otvorenih vrata Frame

U subotu 8. lipnja 2024., u vremenu od 16.00 do 19.00 sati u vjeronaučnom centru, naša frama...

Loading