Select Page

PRVE UTAKMICE POD ZBORNJAČOM U RAKITNU

PRVE UTAKMICE POD ZBORNJAČOM U RAKITNU

Jučer je odigrana druga po redu službena nogometna utakmica  na novosagrađenom stadionu „Pod Zbornjačom“  u Rakitnu.

Susret između domaće ekipe veterana NK Rakitna i veterana NK Posušja odigran je u sklopu 10-og kola proljetnog dijela prvenstva Regionalne nogometne lige veterana za sezonu 2019/20

Dopadljiva za oko, bez kalkulacija, napadački sa obje strane terena,  puno dobrih poteza i akcija  obadviju ekipa, te brzi prodori i točna pas dodavanja sa čvrstim duelima – ničim nisu pokazivali svojstva veteranskog nogometa – čak što više, utakmica je izgledala kao na razini ligaškog nogometa.

Gosti iz Posušja sredinom prvog poluvremena  – nakon dobre i čvrste  igre preko  Ivana Ike Petrica postižu  pogodak, a nakon toga redaju  se prilike na obje strane, ali do kraja poluvremena rezultat od  1:0  ne mijenja se i sa istim se odlazi na odmor.

Drugo pluvrijeme donijelo je još bržu i žešću igru u kojoj je domaćin preuzeo laganu inicijativu na terenu i u nekoliko navrata ozbiljno zaprijtio golu gostiju. Dobrom i čvrstom igrom u obrani te nekoliko dobrih intervencija posuškog vratara gosti iz Posušja sačuvali su svoju mrežu da kraja susreta netaknutom.

U samom finišu utakmice posušani su opet posložili svoje redove te  povećali prednost – opet preko Ivana  Ike Petrica na rezultat od 2:0, što je bio i krajni ishod ovoga susreta.

Bio je ovo, između ostalog – nogometni susret starih prijatelja, gdje su nakon odigrane utakmice, uz  dobru večeru kod „Mike“  veterani obadviju ekipa razmijenili mišljenja  i sjećanja na prošla nogometna vremena.

Za kraj spomenimo i to kako nogometni stadion „Pod Zbornjačom“ u Rakitnu još nije sasvim završen ali svakim danom poprima izgled jednog prelijepog sportskog objekta, a radovi na njegovom konačnom završetku su dobrano pri kraju. Ostaje samo da se dovrši započeta izgradnja prostorija kluba i svlačionice, te nekoliko redova tribina sa istočne strane stadiona. Priključak vode sa vodovodne mreže već je stigao u krug objekta te je samo pitanje dana kada će voda početi zalijevati zeleni teren podno Zboranjače.

 Posušje.net/M. Bešlić

OGLASI

Loading