Select Page

Prvi forum lanca vrijednosti na Blidinju

Prvi forum lanca vrijednosti na Blidinju

Prvi forum lanca vrijednosti, za lokalne proizvođače i sudionike turističke ponude, s ciljem gospodarskog razvitka područja Blidinja te jačanja konkurentnosti poslovnih subjekata ovoga područja u sektoru turizma jučer je održan u prostorijama Ski Centra na Risovcu.

Organizator ovog događaja je agencija za gospodarski razvitak REDAH i Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

Na samom početku, prisutnima se obratio Ivan Jurilj, direktor agencije REDAH, koji je rekao više o EU ProLocal projektu te istaknuo važnost suradnje REDAH-a i GIZ-a, radi jačanja konkurentnosti i turističke ponude Parka prirode Blidinje. „Ovom suradnjom nastojimo realizirati ideje vezane za razvoj turizma na Blidinju i ostvariti izravniju komunikaciju sa svim sudionicima turističke ponude i lokalnim proizvođačima, radi što boljih rezultata“, rekao je Jurilj.

Prisutnima se obratila i Selma Karavdić-Gaab, predstavnica GIZ-a, zatim je Eike Otto održao interaktivno predavanje na temu: Važnost suradnje duž lanca dodane vrijednosti, korist od umrežavanja unutar lanca vrijednosti. Nakon toga se održao praktični rad u grupama, sukladno zaključcima s održane radionice u rujnu, na kojoj su teme zaštita okoliša, marketing i smještajni kapacitet naglašene kao osnovne za daljnji razvoj Blidinja, gdje su sudionici diskutirali o aktualnom stanju, prednostima, nedostacima, razmjenjujući iskustva i tražeći rješenje za jačanje turističke ponude.

Podsjetimo, REDAH je započeo suradnju s Programom za lokalnu samoupravu i ekonomski razvoj, EU ProLocal, koji uključuje i projekt financiran od strane Europske unije: Oporavak malih i srednjih poduzeća u područjima zahvaćenim poplavama i jačanje njihove konkurentnosti na osnovu partnerstava za lokalni ekonomski razvitak, a koji implementira GIZ.

Ova suradnja znači, prije svega, pozicioniranje Blidinja kao turističke destinacije kao i potporu poslovnim subjektima ovoga područja u njihovom razvitku kroz promidžbu turističkih proizvoda prema ekološkim standardima te poboljšanje kvalitete i zaštitu okoliša.

posusje.net

OGLASI

Loading