Select Page

Prvi put u Posušju: Đani Šehu održao koncert u gradskom parku, po prvi put u takvom ambijentu

Prvi put u Posušju: Đani Šehu održao koncert u gradskom parku, po prvi put u takvom ambijentu

Večeras je u predivnom ambijentu gradskoga parka održana Večer uz gitaru tijekom koje su posjetitelji uživali u nastupu virtuoza na gitari Đanija Šehua, profesora na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, koji je svojim nastupom donio nešto posve novo u programu kulturno-zabavnog dijela manifestacije Posuško lito 2019., koncert klasične glazbe na otvorenom.

Maestro, koji se nakon izobrazbe u rodnom Sarajevu glazbeno usavršavao u Francuskoj i Austriji, koncert je otvorio izvedbom francuskog autora Rolanda Dyensa, a potom je nastavio uz skladbe španjolskih majstora među kojima je Francisco Tarrega, koji je jako bitan za razvoj glazbe na klasičnoj gitari.

Čuli smo skladbe u ritmu mazurke, španjolsku serenadu, tango u raznim formama, među kojima je bio i tango iz filma Miris žene. Pljesak publike prozvao je glazbenika na bis u kojem je odsvirao još jedan tango za kraj.

Autor je zahvalio publici i domaćinu, Općini Posušje, na pozivu i gostoprimstvu. Priznao je da do sada nije imao prilike nastupiti na otvorenom, a zahvaljujući dobrom ozvučenju, koncert je prošao odlično. Ambijent je dao dodatnu čar doživljaju prekrasnog zvuka gitare. Bilo je ovo prvo gostovanje ovog virtuoza u Posušju, a nadamo se ne i posljednje. Pored Posušja, u Hercegovini je održavao koncerte u Mostaru. Inače, ovaj se vrsni glazbenik može pohvaliti koncerima na svim kontinentima.

Među publikom zatekli smo brojne domaće glazbenike. Profesorica Marija Polić, osim što je došla podržati kolegu, dala je i prijedlog da se koncert održi u parku po uzoru na velike gradove. Koliko smo imali prilike čuti među posjetiteljima, koncert je naišao na jako pozitivne kritike, a već su se rodile ideje za organiziranjem sličnih koncerata klasične glazbe u gradskom parku.

A kako su nastupi ovakve vrste glazbe po većim gradovima uobičajeni, možemo reći kako je Posušje dodatno proširilo granice i obogatilo program svoje ljetne manifestacije, koja privlači sve više poklonika, kako samih izvođača, tako i onih koji prate ove događaje.

radioposusje.ba

OGLASI

Loading