Select Page

Posušje: Prikupljene 52 doze krvi

Posušje: Prikupljene 52 doze krvi

Ni izuzetno visoke temperature koje ovog ljeta vladaju u cijeloj Hercegovini nisu obeshrabrile one koji darivanjem svoje krvi na najizravniji način pomažu bolesnima, povrijeđenima, trudnicama- darivanjem novog života.

U organizaciji Crvenog Križa općine Posušje u suradnji sa Službom za transfuziologiju krvi Sveučilišne kliničke bolnice Mostar organizirane su 2 akcije dragovoljnog darivanja krvi. Prva od njih provedena je u poduzeću „Binvest“ d.o.o Posušje na koju se odazvalo 15 zaposlenika, a njih 9 je darovalo krv.

U restoranu Astorija održana je druga ljetna akcija darivanja krvi na koju se odazvala 51 osoba i pristupila liječničkom pregledu. Prikupljene su 43 doze krvi, dok 9 prijavljenih kandidata zbog zdravstvenih razloga nije moglo darovati krv, priopćeno je iz Crvenog križa općine Posušje.

Među darivateljima krvi je bilo puno mladih osoba za što su posebnu zahvalnost istaknule doktorica Ana Kvesić i doktorica Andrijana Buntić-Galić ispred SKB Mostar. I ovaj put među darivateljima je bio općinski načelnik gospodin Branko Bago kojemu je ovo 13. darivanje.

Predsjednik Crvenog Križa općine Posušje gospodin Branko Leko koji je danas 45. put darovao krv je ispred Crvenog Križa općine Posušje uputio zahvalnost svima koji su u ove dvije akcije, kao i svim dosadašnjim, pokazali svoju humanost te najizravnije pomogli svima koji su u stanju potrebe. DAROVANA KRV – SPAŠEN ŽIVOT!

radioposusje.ba

OGLASI

Lager traži 100 radnika

Tvrtka LAGER D.O.O. Posušje sa sjedištem u Posušju, Vukovarska 47, zbog povećanog obujma...

Loading